Saturday, March 20, 2010

Lõhehakklihapätsike šampinjonide ja suitsujuustuga

Kes ei ole veel enda jaoks sellist toredat ja tervislikku kalasaadust nagu lõhehakkliha (müüakse nt Maximas külmutatud kujul) avastanud, siis võiks nüüd julguse kokku võtta ja proovida- sellest saab väga maitsvaid roogi valmistada!

Teda võib tavalise hakkliha asemel vormiroogades kasutada, suvel fooliumi sees kotletikestena grillida ning temast saab ahjus ka ülimahlaseid ja häid pikkpoisilaadseid pätsikesi valmistada. Samuti olen teda kasutanud paprikate täitmisel.
Jagaksin siinkohal aga retsepti, millisel kujul lõhehakkliha minu katsetustest siiamaani kõige paremini välja on kukkunud.

Selleks läheb vaja:
  • 1 pakk külmutatud lõhehakkliha (nad on enamasti nii 0,5 kg ümber)
  • 200 g värskeid šampinjone
  • Natuke suitsujuustu (või tavalist- kuidas kellelegi meeldib)
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • Õli praadimiseks
  • 1 muna
  • Täisteranisu- või täisterarukkijahu (sobib ka tavaline nisujahu või nt riivsai/riivleib)
  • (Nisukliisid)
  • Soola
  • Pipart
  • Tilli
  • Muid meelepäraseid maitseaineid (nt sidrunipipart, basiilikut, paprikapulbrit)

Toimi niimoodi:
1. Võta lõhehakkliha eelmisel õhtul sulama.
2. Pese šampinjonid ning haki seibideks.
3. Haki sibul ja küüslauk.
4. Hauta seeni, sibulat ning küüslauku pannil (kõige paremini sobib wok-pann) 5-10 minutit- alguses tsipakeses õlis ning paari minuti pärast lisa natuke vett ja lase komponentidel seal veidi aega haududa. Võid lisada ka maitseaineid. Nt paprikapulber sobib imehästi.
5. Haki juust väiksemat sorti kuubikuteks.
6. Kalla sulanud lõhehakkliha kaussi, löö sinna juurde üks muna, lisa supilusikatäis nisukliisid ning paar supilusikatäit jahu, et tainas kenasti seotud saaks. Kliid ei ole kohustuslikud (kuid lisavad toidule veelgi tervislikkust), võib kasutada ka ainult jahu või, nagu eelpool mainitud, riivleiba või -saia.
7. Lisa ka maitseained ja pannil hautatud seened, sibul-küüslauk ning sega kõik omavahel läbi.
8. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta lusikaga (kuna segu on siiski liiga vedel, et seda käte abil vormida) sinna peale väikesed või suuremad pätsikesed. Kui soovid, siis moodusta aga hoopis üks suuremat sorti pikkpoiss. Igatpidi tuleb hea!

9. Küpseta pätsikesi 200-kraadises ahjus 20-30 minutit ehk kuni nad hakkavad pealt kergelt pruunistuma.
10. Võta välja ning asu kohe kahvliga kallale! Pätsikesed sobivad hästi koos riisi või kartulitega, samuti juurviljadega. Peale võiks, kellele meeldib, määrida natuke sinepit ja ketšupit.

PS! Kes soovib, võib lisada ka väikesi paprikatükikesi, need peaksid pätsikestesse ülimalt kenasti sobima.
Katsetage julgelt! Valmib kiiresti, on odav, tervislik ning ülimaitsev!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...