Sunday, February 28, 2010

Kõige porgandisem broileripuguhautis

Paljudele tunduvad igasugused loomade siseelundid väga kahtlase väärtusega toiduained olevat, minu arvates aga täpselt samasugune liha nagu kanakoib või -tiib, seakoot või kaelakarbonaad. Pugud on aga täiesti suurepärane ja ülimaitsev toit! Proovige julgelt, kes seda veel teinud ei ole!


See konkreetne retsept on inspireeritud kanasüdemehautise retseptist "Nutika perenaise kokaraamatus", kuid südamed on asendatud pugudega ja tehtud paar väikest omapoolset muudatust. Hautis on hea ka südametega, kuid mulle ja teistele maitsjatelegi meeldis pugudega variant palju enam!

Mida vaja läheb?
  • 400 g broileripugusid
  • 3 porgandit
  • 1 sibul
  • 1 dl tomatikastet või -salsat
  • 1-2 sl jahu (kasutasin täisteranisujahu, nagu ikka)
  • 3 dl vett või puljongit
  • 2 sl hapukoort (jätsin lisamata ning ei tundnud üldsegi puudust)
  • Hakitud rohelist sibulat, peterselli ja/või tilli
  • Soola
  • Pipart
  • Lisasin ka karrit ja küüslaugupipart- sobis imehästi
Kõrvale võiks haarata riisi (minule meeldib eriti aedviljadega vokitud pruun riis), kartulit või muud meelepärast.

Kuidas toimida?

1. Pese pugud ning vajadusel puhasta.

2. Pruunista neid kergelt (oliivi)õlis.
3. Lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja hakitud sibul, kuumuta mõni minut.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Puista peale jahu ja kuumuta segades.
6. Lisa keev vesi või puljong ja tomatikaste või salsa (segasin need kausis kokku ning kallasin pugude juurde).

7. Hauta aeg-ajalt segades kaane all, kuni porgandid on pehmed, vajadusel lisa vahepeal vett.

8. Sega hulka hapukoor ja kuumuta veel kord läbi.
9. Puista peale hakitud maitserohelist.
10. Riis või kartul (ja värske salat) juurde ning lase hea maitsta! :)


Ärgem kartkem pugusid!

2 comments:

J. said...

Hmmm...pugud...äkki peaks tõesti proovima? Uusi ja huvitavaid asju peab ju katsetama, sest milleks need maitsemeeled siis loodud on, eksole.
Kust sa toorainet ostad? (sa vist kunagi ütlesid ka, aga minu mälu juures...)

Kata said...

Muidugi-muidugi. Me isiklikult oleme viimased korrad kuskilt Rakverest laost saanud ikka päris suurte koguste kaupa (viis kilo või nii), aga neid peaks tavapoodides külmutatult ka saada olema, vähemalt ema mul väitis küll nii :)
Nii et eks sa hoia külmlettides silmad lahti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...