Monday, February 15, 2010

Kamaellod

Sain hakkama ka kamaellodega! Sõbrapäeva puhul. Kahjuks oli keegi kõik kodulinna kolm poodi kookoshelvestest tühjaks teinud, seega veeretasin neid ainult jahvatatud pähklipurus.

Ema ja isa tegid väga rõõmsat mõminat, kui neid maitsesid, järelikult ei kukkunud üldse kõige hullemini välja :) Retsepti haarasin Õhtulehe 05.08.2006 ilmunud artiklist. Jõhvikate asemel kasutasin üht toredat metsamarjamoosi.


Pallikese jaoks läheb vaja:

  • 150 g (3 dl) kamajahu
  • 35 g (1 dl) kakaod
  • 120 ml rõõska koort
  • 100 g (120 ml) suhkrut
  • 100 g võid
  • 50 g pohli või pohlamoosi (võib asendada ka mõne teise hapuka moosi või marjadega)
  • täidiseks
  • 75 g pohli
  • 50 g rosinaid,
  • alkoholi rosinate leotamiseks
  • paneerimiseks
  • 100 g pähkleid
  • 50 g kookoshelbeid

Pallike valmib nii:

1. Alustuseks kalla rosinatele peale veidi alkoholi ja jäta need paisuma. Alkoholi asemel võid kasutada ka lihtsalt kuuma vett.

2. Rösti kamajahu kuumal pannil koos või ja suhkruga.

3. Purusta pohlad püreeks ja sega kokku kamaseguga. Lisa sinna ka kakao ja rõõsk koor. Lase massil paisuda ja rösti pannil paneerimiseks mõeldud pähklid.

4. Puhasta pähklid kestadest ja haki peeneks.

5. Jaota kamamass ühesuurusteks tükkideks (sellest kogusest peaks tulema 20 tk.), tõsta iga tüki keskele mõned pohlad ja rosinad ning vormi märgade kätega ühtlased pallid.

6. Veereta osa palle röstitud pähklites ja osa kookoshelvestes. Hoia kuni serveerimiseni külmas.

Kama ruulib!

1 comment:

Kiku said...

Minu uued lemmikud trühvlilaadsed tooted. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...