Saturday, February 20, 2010

Parim kalavorm

Lihtne, kiire, tervislik ja ülimaitsev vorm!

Inspiratsiooni sain saatest "Õhtusöök viiele", kus üks tegelane just taolise asja valmis tegi.
Mina kasutasin kalana isa Norrast püütud saidat, mis on põhimõtteliselt nagu koha. Nad on lähisugulased. Alguses tundus natuke kahtlane, kuidas kala ja küüslauk kokku võiksid sobida, aga selgus, et imehästi! Juurde võiks nosida näiteks riisi/kartulit ja värsket salatit.

Mida vaja?
  • Valge kala fileed
  • Ketšupit (tomatikastet)
  • Küüslauku
  • Tomateid
  • Juustu
  • Soola
  • Sidrunipipart
  • (Värskeid) ürte
Tegutse nii:
1. Määri vorm rasvainega ja raputa vormi põhi õrnalt soolaga üle.
2. Lao sinna peale kalafileed, nahk allpool. Nii, et vormi põhi oleks kaetud.


3. Määri fileed pealt tomatipasta või ketšupiga ning puista üle sidrunipipraga.
4. Ketšupiste fileede peale aseta väikesteks seibideks lõigatud küüslaugud (just nii palju, kui ise soovid- küüslauk on väga tore!).


5. Ketšupikihi peale lao omakorda tomatirattad, nii et kalad oleksid ühtlaselt kaetud. Raputa peale veidike soola ning meelepäraseid ürte (basiilik, pune, till vms).


6. Kõige peale puista täpselt nii palju riivjuustu, kui süda ihkab. Mina arvan, et mida rohkem, seda maitsvam!


7. Aseta vorm umbes pooleks tunniks ahju ning asu kohe kibekiirelt kõhtu täitma!

PS! Kuna kõik kasutatud komponendid on hästi mahlased, võib juhtuda, et vorm hakkab liiga meeletult palju vedelikku tekitama ning keda see väga häirib, võib vahepeal osa vedelikku ära kallata, kõrvale panna ja mõne teise roa tarbeks ära kasutada.


Mmmmmõnusalt mahlane :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...