Saturday, February 20, 2010

Purukattega õunamuffinid

Olen neid õunamuffineid sel suvel juba üpriski lugematu arv kordi valmistanud. Nad on lihtsalt nii suur hitt! Tõepoolest- Paul ja ema nõuavad pidevalt õunamuffinite küpsetamist ning korrutavad alatasa, et tegemist on nende absoluutsete lemmikutega!

Ka ülejäänud maitsjatele on nad vägagi meelepärased olnud- on retsepti nõutud, on muffineid öisele koduteekonnale kaasa haaratud jms. :) Üks sööja pidas eriti tähelepanuväärseks, et need õunamuffinid ei ole üldse nii kuivad kui muffinid tavaliselt. Purukate on vaieldamatu täpp i-le ning teeb nad pealt mõnusalt krõmpsuks!

Retsepti leidsin www.allrecipes.com lehelt.

Antud kogusest saab 12 VÄGA SUURT (seent meenutavat) muffinit. Väiksemaid muffineid peaks saama u 16-18.

Mida muffin vajab?

  • 2 kl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1/2 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 kl suhkrut (pool pruuni + pool valget on väga tore)
  • 2 muna
  • 1 1/4 tl vaniljeekstrakti (võib ka välja jätta või asendada tilga piimaga)
  • 4 keskmise suurusega õuna
  • 1 tl kaneeli
  • (Jahvatatud kardemoni)
  • (Piparkoogimaitseainet)
Ja purukate?

  • 15 g (1 sl) võid
  • 1/3 kl (pruuni) suhkrut
  • 1 sl jahu
  • 1/2 tl kaneeli
Kuidas muffin valmib?

1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.

2. Aseta muffinivormid muffinipanni pesadesse või määri pesad rasvainega.

3. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.

4. Riivi kaks kooritud õuna, ülejäänud kaks tükelda (mitte väga pisikesteks tükkideks)

5. Sega (vahusta) suuremas kausis kokku toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning vaniljeekstrakt (selle asemel võib lisada tilga piima) , sega ühtlaseks.

6. Lisa riivitud ja tükeldatud õunad ning jahusegu.

7. Sega tainas ühtlaseks ning jaota muffinivormidesse.

8. Purukatte valmistamiseks sega väiksemas kausis kokku pruun suhkur, jahu ja kaneel. Lisa või ning näpi segu ühtlasemaks (kuni sellest moodustub „puru“).

9. Jaota puru muffinitele.

10. Küpseta eelkuumutatud ahjus u 30 minutit või kuni tikuga katsudes sinna külge midagi ei jää.

11. Jäta muffinid veidikeseks jahtuma ning hakka juba mõne aja pärast julgelt nosima!

Toredat muffitsemist!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...