Retsepti leidsin
Antud kogusest saab 12 VÄGA SUURT (seent meenutavat) muffinit. Väiksemaid muffineid peaks saama u 16-18
Mida muffin vajab?
- 2 kl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl söögisoodat
- 1/2 tl soola
- 100 g võid
- 1 kl suhkrut (pool pruuni + pool valget on väga tore)
- 2 muna
- 1 1/4 tl vaniljeekstrakti (võib ka välja jätta või asendada tilga piimaga)
- 4 keskmise suurusega õuna
- 1 tl kaneeli
- (Jahvatatud kardemoni)
- (Piparkoogimaitseainet)
- 15 g (1 sl) võid
- 1/3 kl (pruuni) suhkrut
- 1 sl jahu
- 1/2 tl kaneeli
1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
2. Aseta muffinivormid muffinipanni pesadesse või määri pesad rasvainega.
3. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
4. Riivi kaks kooritud õuna, ülejäänud kaks tükelda (mitte väga pisikesteks tükkideks)
5. Sega (vahusta) suuremas kausis kokku toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning vaniljeekstrakt (selle asemel võib lisada tilga piima) , sega ühtlaseks.
6. Lisa riivitud ja tükeldatud õunad ning jahusegu.
7. Sega tainas ühtlaseks ning jaota muffinivormidesse.
8. Purukatte valmistamiseks sega väiksemas kausis kokku pruun suhkur, jahu ja kaneel. Lisa või ning näpi segu ühtlasemaks (kuni sellest moodustub „puru“).
9. Jaota puru muffinitele.
10. Küpseta eelkuumutatud ahjus u 30 minutit või kuni tikuga katsudes sinna külge midagi ei jää.
11. Jäta muffinid veidikeseks jahtuma ning hakka juba mõne aja pärast julgelt nosima!
Toredat muffitsemist!

No comments:
Post a Comment