Wednesday, February 24, 2010

Mustika-kohupiima tuuletaskud

Eestile sünnipäevaks! :)


Kahjuks ei olnud mul pisikest rahvuslipukest, mida taskute seltsi lehvima panna. Punane salvrätik ei ole samuti mõnitamiseks küpsetiste alla asetatud- muud parasjagu võtta ei olnud ning punane on olenemata kõigest siiski ülimalt tore värv. Minu lemmik!


Keedutaina tegin siit leitud retsepti järgi, kuid asendasin 1/3 nisujahust täisteranisujahuga ning piparkoogimaitseaine asemel panin hulka natuke kaneeli. Kaneel on ju kõige toredam maitseaine üldse!




Tuuletaskud ei kerkinud nii palju, kui oodanud olin ning ahjus olid nad retseptis antust tunduvalt kauem , kuid tulid siiski toredad! :) Emale maitsesid üliväga, ka Paul ja isa olid positiivselt meelestatud. Täidiseks kasutasin vaniljemaitselise kohupiima ning suvel perekondliku mustikajahi käigus nopitud marjade segu.

Vaja läheb:
  • 3 dl vett
  • 75 g margariini/võid
  • 0,25 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl täisteranisujahu
  • 3 muna
  • Tsipake kaneeli (ja kardemoni!)
Tegutse nii:
1. Lase vesi koos või/margariini, soola ja suhkruga keema.
2. Tõsta keedunõu tulelt ning kalla maitseainetega segatud jahu kiiresti korraga kuuma vedeliku hulka ja sega hästi hoogsalt.
3. Aseta pott uuesti tulele ning sega, kuni tainas lööb poti küljest lahti ning moodustab läikiva palli. See juhtub kiiresti!
4. Lase tainal kümmekond minutit jahtuda ning lisa ühekaupa munad, pärast iga muna lisamist tainast korralikult läbi mikserdades.
5. Kui ühtlane tainas valmis, lase see läbi tordipritsi või tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (võid tainatörtsukeste vahele mõne lusikatäie vett tilgutada, kuna sellest tekkiv aur soodustab küpsetiste kerkmist) ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit või seni, kuni nad kergelt pruunikad on. Ära ava ahjuust esimese 20 küpsemisminuti jooksul- taskud võivad kokku vajuda!


6. Kui taskud on kenasti jahtunud, lõika neil kaaned pealt ning täida meelepäraselt- näiteks väga maitsva mustikate ja vaniljekohupiima seguga! :)

Elagu Eesti!

2 comments:

J. said...

Need näevad nii isuäratavad välja, et peaks kohe ise ka teha proovima...vbl teen emadepäevaks...või kui kannatada ei jaksa, siis naistepäevaks (mingi ettekääne peab ju mugimiseks oleks, eksole;)

Kata said...

Proovi muidugi, valmivad väga lihtsalt ja nüüd mul ema mainib siin pidevalt, et talle ikka nii meeldisid tuuletaskud ja et tainas on neil nii pehme ja tore jne :D
Seega et miks mitte emadepäevaks! Või naistekaks! Või hoopistükkis mõlemaks :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...