Meie sööme teda kõikvõimalikel viisidel: prae kõrvale, võileiva peale (nii tore on ülisuur hunnik salatit juustu- või singiviilu peale kuhjata!) ja niisama purgist. Ilmselt seetõttu ta nii uskumatult kiiresti otsa saabki. Tegemist on minu vanaema retseptiga, mistõttu olemegi teda ikka ja jälle mamma peedisalatiks kutsunud. Täpsema päritolu kohta paraku info puudub.
Salatikomponente meelde jätmiseks on samuti ülilihtne reegel: kõike 1 kg (va maitseained ja äädikas muidugi)! Tuleb tõdeda, et üksinda on seda salatit ikka päris kurnav teha (peenikese riiviga tegutsemine on paras treening!), seetõttu soovitaksin endale vähemalt ühe kompanjoni värvata. Salat valmib kiiremini ja vähesema vaevaga. Muidugi on koos ka lõbusam!
Sellest kogusest valmib 7-8 pooleliitrist purki salatit
Vaja läheb:
- 1 kg punapeeti
- 1 kg paprikat
- 1 kg tomatit
- 1 kg sibulat
- 1 kg porgandit
- 3,5 sl äädikat
- Törts (oliivi)õli
- 4 sl soola
- 0,5 kl suhkrut
- 3-4 tl jahvatatud musta pipart
- Võib lisada ka küüslauku (keemise lõpus) või tšillit
1. Riivi kooritud peet peenikeselt suurde keedupotti. Tee sama porgandiga.
2. Haki paprika ja tomat keskmise suurusega tükikesteks.
3. Haki ka sibul.
4. Lisa äädikas, õli, sool, suhkur ja pipar.
5. Keeda salatit pidevalt segades seni, kuni kõik komponendid kenasti pehmed on. Maitse! Kõige kauem läheb pehmenemiseks aega paprikal. Meil on tavaliselt keetmiseks kulunud umbkaudu tund või veidi enam.
6. Tõsta salat ettevalmistatud purkidesse, sule õhukindlalt ning säilita jahedas.
2 comments:
Ja kust kalavormi retsepti saab?:)
Oi jah, pildi alla sai vale link miskipärast, parandasin vea, kalavorm on täitsa olemas ;)
http://katapulteerun.blogspot.com/search/label/Parim%20kalavorm
Post a Comment