Sunday, September 26, 2010

Õuna-kõrvitsamoos

Ma tean küll, et kõik mõtisklevad, mida nende hiiglaslike hoidistamisärevuses ootavate kõrvitsapoistega ette võtta.


Meie igatahes valmistasime ühest toredast kirjust kõrvitsast koos õunte ning purustatud seemnekestega moosi, mis tuli hästi-hästi paks ning ka VÄGA magus, kuid sellegipoolest hästi maitsev! Ja mõnusalt suuretükiline!


Retsepti päritolu osas mingeid üllatusi ei ole, haarasin ta otse loomulikult Aive Luigela "Hoidisest".

Valmistasime topeltkoguse ning saime peaagu 6 pooleliitrist purki moosi
Vaja läheb:

  • 1 kg hapusid õunu
  • 3 kl tükeldatud kõrvitsat
  • 0,5 kl purustatud kuivi kõrvitsaseemneid (asendasin päevalilleseemnetega)
  • 500-600 g suhkrut (selle koguse peaks keedisesse uhama inimene, kellele üli-ülimagusat moosi soovib, üldjuhul peaks 400 g täiesti piisama)
  • 1 tl kaneelipulbrit
  • Vett
Riivitud sidrunikoor peaks õuna-kõrvitsamoosi samuti väga hästi sobima! Muidugi ka kõige toredam kardemon!


Tegutse nii:

1. Tükelda südamikest puhastatud õunad väiksemateks tükkideks.

2. Pane keedunõusse veidi vett, lisa õuna- ja kõrvitsatükid ning lase neil kaane all vaiksel tulel keema tõusta.





3. Sega juurde suhkur ning kõrvitsaseemned ja keeda vaiksel tulel, kuni kõrvitsatükid on klaasjad. Lisa ka kaneelipulber.



4.
Täida moosiga ettevalmistatud purgid, sulge õhukindlalt ja jahuta. Säilita jahedas.



Kõrvits purki!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...