Monday, September 6, 2010

Õuna-tomatikaste

Hoidistesaaga jätkub õuna-tomatikastmega. Tegemist on väga mõnusa maitsega kastmega. Suhu pistes tunneb esmalt magusust, seejärel aga kohe ka vürtsi. Viimases tuleb süüdistada tšillipaprikat! Sinepiseemned on samuti toredad- krõmpsuvad hamba all. :)


Retsept, üllatus-üllatus, pärit jällegi Aive Luigela "Hoidistest".


Antud kogusest (ilma sellerita) valmib umbkaudu 1,4 liitrit kastet
Vaja läheb:
  • 1 kg õunu
  • 500 g tomateid
  • 1 väike juurseller (jätsin välja, kuna olen temaga vaenujalal)
  • 1 punane paprika
  • 2 tšillipaprikat (kes suur vürtsisõber ei ole, võiks siiski ühega piirduda; mahedama kastme soovija võib tšilli aga hoopiski välja jätta)
  • 1 sl sinepiseemneid
  • 100-200 g suhkrut (130 g oli täiesti piisav)
  • 0,5 kl õunaäädikat
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl purustatud nelki
  • Maitse järgi soola (nt 1 tl)
Toimi nii:
1.
Koori tomatid ja haki jämedalt. Mina jätsin koorimise osa välja, kuna mul pole väikeste nahatükikeste vastu midagi. Kes aga koorte suhtes negatiivselt meelestatud on, peaks tomatid mõneks hetkeks kuuma vette kastma (vahukulbiga), olles neile eelnevalt noaga risti peale lõiganud. See aitab hiljem koort kenasti kätte saada.
2. Seller lõika kuubikuteks.
3.
Puhasta paprika ja tšillikaunad seemnetest.
4.
Lõika südamikest puhastatud õunad ja paprika kuubikuteks ning tšillipaprika hästi peeneks.
5.
Pane aedvili keedunõusse. Lisa suhkur, sool, äädikas ja maitseained.


6. Keeda tasasel tulel umbes 30 minutit.


7. Tõsta kaste väiksematesse ettevalmistatud purkidesse, sulge õhukindlalt ja jahuta. Säilita külmkapis.


8. Kasuta kastet sarnaselt tavalise ketšupiga.

Kastmega võib ka röstsaia või -leiba katta ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...