Wednesday, September 15, 2010

Tomati-kalahautis

Leidsin selle toreda hautiserepti Toidutares ringi kolades ja ta sobis menüüsse nagu rusikas silmaauku, kuna sügavkülm oli vaja enne, kui isa Norrast uue kalalaadungiga saabub, eelmisest saagist tühjaks teha ning ka üks tore suur suvikõrvits ootas samuti, et teda mõne toidu sisse tükeldatakse.


Mina ausalt öeldes ei uskunud, et antud hautis niivõrd maitsev võiks tulla, kuid ta on lõppkokkuvõttes vist üks parimaid kalaroogasid, mida üldse söönud olen!
Ilmselt on selles peaasjalikult süüdi ka kasutusel olnud tomatikaste, mida purustatud tomatite (suhtun neisse pärast seda, kui nad ühe toidu väga ebameeldivalt hapuks muutsid, suurima umbusuga) ja tomatipasta asemel kasutada otsustasin. Tegemist oli nimelt Milda küüslaugumaitselise tomatikastmega, mille mina hankisin Maximast, kuid kindlasti leidub teda ka mõne teise poeketi riiulitel.


Kala panin hautisesse umbes poole rohkem kui retsept ette näeb. Kartuli kogust suurendasin samuti poole võrra, kuid tegelikult võiks teda hautises veelgi enam olla- lausa 6-7 tk. See muudaks hautise ka veidike toitvamaks.


Vaja läheb:
  • 300 g või rohkem valge kala fileed
  • 1 suvikõrvits
  • 2-7 kartulit
  • 1 sibul
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 1 purk Milda küüslaugumaitselist tomatikastet või 800 g purustatud tomateid ja 2 sl tomatipastat
  • 2 sl hakitud ürte (nt tüümiani, peterselli, basiilikut, punet vms)
  • 1 tl mett
  • Oliiviõli praadimiseks
  • Soola
  • Pipart
  • Sidrunipipart
  • (Jahvatatud tšillit)
  • Värsket hakitud peterselli
Toimi nii:
1.
Lõika suvikõrvits ja kartulid kuubikuteks, puhasta ja haki sibul, pressi küüslauk. Kui suvikõrvits sisaldab suuri seemneid, eemalda need.
2.
Kuumuta pannil veidi õli, lisa tükeldatud ained ja prae keskmisel kuumusel u 5 minutit.
3.
Lisa tomatikaste, maitsesta soola, pipra, sidrunipipra ja ürtidega.
4.
Lase mõni minut keeda. Seni, kuni kartul on kenasti pehmenenud.
5. Kõige lõpuks lisa kala ja mesi, sega ettevaatlikult läbi ja hauta vaiksel tulel 5 minutit või seni, kuni kala on valmis.
6.
Serveerides puista üle värske hakitud peterselliga.

Petersell ununes sel korral kahjuks peenrale, kuid krehvtine kurgisalat kompenseeris tema puudumise väga edukalt ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...