Oleme komponentide osas küll pisikesi muudatusi teinud- jättes näiteks välja terve KLAASI jagu õli (täiesti mõistetamatu, miks teda sinna sisse nii palju uhama peaks) ning vähendades ka äädika- ja soolakogust, kuid üldkomponendid- need, mis salati niivõrd maitsvaks teevad, on siiski samaks jäänud.
Tegelikult olekski mõistlik salatit vähemalt topeltkogus valmistada, sest keetmise vaev on ju üks, seega miks mitte juba korraga rohkem hakkida- kuna, nagu eespool mainitud, süüakse ta tõepoolest ülikiirusel ära.
Antud koguses valmib umbes 2,8 liitrit salatit
Vaja läheb:
- 10 sibulat
- 10 tomatit
- 2-3 paprikat
- 1 kabatšokk (umbes 1 kg)
- 1-2 dl suhkrut
- 1,5 sl soola
- Törts oliiviõli (paar supilusikatäit)
- 1,5 sl äädikat
- Jahvtatatud musta pipart
- Tšillit (soovi korral)
1. Haki kõik komponendid suurde keedupotti. Kui kabatšokk sisaldab väga jurakaid seemneid, tuleks nad eemaldada.
2. Lisa ka maitseained ja äädikas.
3. Keeda umbes 30 minutit või seni, kuni salat on saavutanud meelepärase konsistentsi. Meile meeldib ta siis, kui ta ikka mõnusalt paks on, seega oleme enamasti ikka veidi kauem keetnud.
4. Tõsta salat ettevalmistatud purgikestesse ning sulge õhukindlalt. Säilita külmas.
5. Söö prae kõrvale, saia- või leivakatteks või lihtsalt niisama purgist! :)
No comments:
Post a Comment