Sunday, September 5, 2010

Vanaema segasalat

See salatiretsept on pärit minu isapoolse vanaema käest. Ei oska öelda, kust ta selle omal ajal välja nuuskinud on, kuid antud segasalat on üks meie pere lemmiksalateid, mida ikka ja jälle keedame ning mis kaob keldririiulitelt täiesti märkamatult. Tihtipeale ta isegi ei jõua sinna- ainult siis, kui väga suure koguse valmistame.


Oleme komponentide osas küll pisikesi muudatusi teinud- jättes näiteks välja terve KLAASI jagu õli (täiesti mõistetamatu, miks teda sinna sisse nii palju uhama peaks) ning vähendades ka äädika- ja soolakogust, kuid üldkomponendid- need, mis salati niivõrd maitsvaks teevad, on siiski samaks jäänud.


Tegelikult olekski mõistlik salatit vähemalt topeltkogus valmistada, sest keetmise vaev on ju üks, seega miks mitte juba korraga rohkem hakkida- kuna, nagu eespool mainitud, süüakse ta tõepoolest ülikiirusel ära.

Antud koguses valmib umbes 2,8 liitrit salatit
Vaja läheb:
  • 10 sibulat
  • 10 tomatit
  • 2-3 paprikat
  • 1 kabatšokk (umbes 1 kg)
  • 1-2 dl suhkrut
  • 1,5 sl soola
  • Törts oliiviõli (paar supilusikatäit)
  • 1,5 sl äädikat
  • Jahvtatatud musta pipart
  • Tšillit (soovi korral)
Tegutse nii:
1.
Haki kõik komponendid suurde keedupotti. Kui kabatšokk sisaldab väga jurakaid seemneid, tuleks nad eemaldada.
2. Lisa ka maitseained ja äädikas.


3. Keeda umbes 30 minutit või seni, kuni salat on saavutanud meelepärase konsistentsi. Meile meeldib ta siis, kui ta ikka mõnusalt paks on, seega oleme enamasti ikka veidi kauem keetnud.


4. Tõsta salat ettevalmistatud purgikestesse ning sulge õhukindlalt. Säilita külmas.

5. Söö prae kõrvale, saia- või leivakatteks või lihtsalt niisama purgist! :)

Kabatšokikuubikud jäävad mõnusalt krõmpsud! :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...