"See on üks väga kahtlane hoidis...", tundus mulle, kui pliidi ääres veidi aega keenud salatit silmitsesin. Ema arvas samuti, et tegemist on millegi väga "huvitavaga". Kui me aga purkipanekust järele jäänud paari lusikatäit maitsesime, veendusime jällegi, et esmapilgul kahtlusi tekitavad toidud võivad lõppkokkuvõttes hoopiski need kõige-kõige maitsvamad olla!
Tõepoolest, õuna-sibulasalat on ülimalt hea asi! Ja võrreldes kõigi nende hoidistega, mille hakkimiseks ja keetmiseks tunde kulub, valmis see lausa hüperlihtsalt. Ei jää muud üle, kui teda mitte soojalt, vaid lausa kuumalt soovitada! Jõulud on ju juba siiapoole teel ning minu arvates oleks küll väga vahva kuuse alt purgitäis toredat õuna-sibulasalatit leida. Kingiidee-kingiidee! :)
Antud kogusest valmib umbkaudu 2,2 liitrit hoidist
Vaja läheb:
- 1 kg õunu
- 200 g sibulaid
- 2 punast paprikat
- 2 küüslauguküünt
- 1 kl rosinaid
- 1 liiter vett
- 200-300 g suhkrut
- 2 sl 30% äädikat või 10 sl õunaäädikat
- 1 sl soola
- 1 sl sinepiseemneid
Tegutse nii:
1. Eemalda pestud õuntel südamikud ning lõika nad ketasteks või sektoriteks. Mina lõikasin lihtsalt väiksema suurusega tükikesteks.
2. Lõika puhastatud sibulad ketasteks.
3. Puhasta paprikad seemnekojast ja lõika ruudukujulisteks tükkideks.
4. Tambi küüslauk puruks või tükelda pisikesteks kuubikuteks.
5. Pese rosinad.
6. Keeda maitseainetega marinaad, äädikas lisa lõpus. Kes soovib, võib, nagu minagi tegin, marinaadi hoopis kõigepealt keeta ning asjad kohe sinna sisse lõikuda, siis ei ole ka ohtu, et õunad pruunikaks tõmbuvad.
Kasutasime kahe punase paprikajuraka asemel hoopis kümmenkonda omaenda pisitillukest värvilist paprikalast
7. Sega kõik ained marinaadiga ja jäta paariks tunniks keedunõusse kaane alla jahedasse seisma.
8. Kuumuta salatit keema ja keeda vaiksel tulel 10-15 minutit. Mina keetsin teda isegi ligi 20 minutit, selle ajaga olid kõik komponendid kenasti pehmeks keenud.
9. Täida salatiga ettevalmistatud purgid, sulge õhukindlalt ja jahuta. Säilita jahedas.
No comments:
Post a Comment