Wednesday, October 6, 2010

Õuna-punapeedipüree

Kujutate ette, kui tore oleks tulipunase sisuga rullbiskviit? Punane kohupiimakreem? Pisike punasetriibuline koogike või tikuvõileib? Punakatte alla mattunud pannkook või röstsai(b). Vahva, onju! Kahtlemata.


Õuna-punapeedipüree abil on kõik eelmainitu võimalik. Nii et kasutagem julgesti viimased õunad ära, haarates juurde ka mõne suure oma aias valminud või turult/poeriiulilt hangitud peedipoisi, ja keetkem ta valmis!


Retsepti allika osas ei ole taaskord mingeid üllatusi- jäin ja jään endiselt Aive Luigela "Hoidistele" truuks.

Vaja läheb:

  • 1,5 kg hapusid õunu
  • 2-3 punapeeti
  • Maitse järgi suhkrut (retsepti järgi kulub teda 1 kg, kuid sel juhul peaks püree küll ÜLIsuurtele magusasõpradele mõeldud olema, kuna 0,5 kg oli tegelikult täiesti piisav kogus)
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • Vett
Kindlasti võiks lisada ka mõnd tugevamat/vürtsikat maitseandjat. Usun, et hästi sobiks kardemon, kaneel ja nelk.

Banaan on peedi ja õuna eksootiline sõber

Tegutse nii:
1. Tükelda südamikest puhastatud õunad ja hauta keedunõus vähese veega pehmeks.


2. Küpseta peet ahjus. Mina teen seda alati nii, et koorin peedid ära, mässin fooliumisse, asetan ahjuplaadile ning küpsetan 250 kraadi juures umbes tunni või seni, kuni peedid noaga katsudes pehmed on. Võib ka aga hoopis, nagu Aive Luigela soovitas, peedid koorega küpsetada ning selle alles hiljem eemaldada.
3. Kui peedid on jahtunud, (eemalda koor ja) tükelda nad pisemaks.
4. Lisa peeditükid hautatud õuntele.


5. Püreesta saumikseriga, lisa suhkur ja keeda umbkaudu 10 minutit. Sega pidevalt. Lõpus maitsesta vanillsuhkruga. Ettevaatust- püree kipub kohutaval kombel pritsima ja pliidiümbrus võib pärast keetmist välja näha nagu lahinguväli. Keetja nägu ja riided võivad samuti kenade punaste täpikestega kaunistatud saada :)


6. Täida püreega ettevalmistatud purgid, sulge õhukindlalt ja jahuta. Säilita jahedas.

Punane on kõige toredam värv!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...