Juustupallikesed on mõnusalt valgurikkad, hästi maitsvad ja vahva väljanägemisega snäkid. Nii et asugem julgelt veeretama! Ka pisemad juustusõbrad saavad sellega vaevata hakkama.
Retseptiidee nami-namist, kuid väikeste sõbralike muudatuste ja lisakomponentidega. Kes soovib, võib küüslaugu hoopiski välja jätta. Ka juustu võib igaüks oma maitse järgi haarata: põnev on tavapärase asemel valmistada nt sinihallitus- või suitsujuustupallikesi.
Vaja läheb:
- 200 g juustu
- 1-2 muna (mida rohkem, seda toredam!)
- Nii palju majoneesi, et segu kenasti kokku hakkaks (3-4 supilusikatäit)
- 1-2 küünt küüslauku
- Veidi soola ja musta pipart
- Ürte, röstitud seesamiseemneid, toredaid maitseaineid, pähklipuru vms pallikeste veeretamiseks
Soovi korral:
- Peenikeselt riivitud porgandit
- Pestot juustumassi hulka
- Eelnevalt leotatud rosinaid pallikese keskele
- Viinamarju, oliive, õuna- või pirnilõike pallide kõrvale ampsamiseks
1. Riivi juust (ja porgand) peenikeselt.
2. Purusta kõvakskeedetud kooritud munad kahvliga peeneks, lisa juustule.
3. Pressi hulka ka küüslauk.
4. Lisa majonees, maitsesta ja sega mass hästi läbi.
5. Vormi (märgade) käte abil pallikesed...
...ja veereta neid ürtides, seemnetes või maitseainetes.
6. Lase pallikestel veidi aega enne söömist/lauale asetamist külmas seista.
7. Lõika juustupallikeste juurde mõned puuviljasektorikesed, pese paar viinamarja ning haara mõni oliivipoiss ja alusta koos teiste juustusõpradega suurnosimist!

No comments:
Post a Comment