Thursday, October 14, 2010

Banaani-kohvikeeks

Meie majapidamisse sigines kogemata kombel kotitäis poolplögasid banaane (mis tegelikult on maitse poolest ju need kõige-kõige paremad!) ning kuna neid tõepoolest üsna paras ports oli, otsustasin ühe toreda banaani-kohvikeeksi valmis küpsetada.


Lihtne, kiirestivalmiv ning täiesti ootamatult vaimustav! Paul ja ema tituleerisid ta isegi oma lemmikkeeksiks ning ei suutnud tema maitsvust ülistavaid kommentaare tagasi hoida.

Keekside puhul on alati vahva see, et nad valmivad hästi vähese vaevaga, samas aga säilivad väga kaua ning tagatipuks võib neid igasuguste lisakomponentidega (rosinad, pähklid, marmelaaditükikesed, kuivatud puuviljad, šokolaaditükid, seemned) rikastada! :)


Retsepti leidsin "Kohviraamatust".

Vaja läheb:
  • 150 g võid
  • 3 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 5 dl (300 g) nisujahu
  • 1 tl söögisoodat
  • 2-3 keskmist küpset banaani
  • 0,5 dl kanget külma kohvi
Nagu eelpoolgi mainitud, võiks hulka visata ka peotäie (eelnevalt kojakis/rummis/likööris leotatud) rosinaid või muid kuivatatud puuvilju!

Tegutse nii:

1.
Määri 26 cm läbimõõduga ümmargune keskelt auguga keeksivorm või suurem piklik keeksivorm võiga ning puista üle kliidega/riivsaiaga.
2.
Vahusta toasoe või suhkruga.
3.
Lisa munad ja jätka vahustamist, kuni segu on õhuline.
4.
Sega teises kausis nisujahu söögisooda ja küpsetuspulbriga.
5.
Püreesta banaanid kahvliga ning lisa koos kohvi ja jahuseguga ülejäänud tainale. Sega ühtlaseks.
6.
Vala tainas vormi...

...ja küpseta 175 kraadi juures 45-60 minutit, olenevalt vormi suurusest. Katsu keeksi puutikuga- kui tema külge tainast ei jää, on küpsetis valmis! ;)


7. Lase keeksil jahtuda, kummuta vormist välja ning serveeri tuhksuhkru või mõne kastmega. Kes soovib, võib küpsetise ka glasuuriga üle kallata. Usun, et imeline valik oleks seesama toorjuustuglasuur, mis porgandikeeksigi kaunistas!
8. Säilita keeksi külmas, siis maitseb ta kõige paremini!


Ahvid ilmselgelt teavad, mis hea!

3 comments:

J. said...

Aga oled sa kunagi proovinud teha pähklitega banaanikaraskit? Sinna sisse sobivad ka just need eriti plögad banaanid ning just see küpsetis on suuresti süüdi selles, miks ma karaskist nii vaimustunud olen;)

Kata said...

Oi, seda ei ole ma veel katsetanud, aga vahest järgmisel korral, kui plögabanaane kohtan, teen selle triki ka ära :P

J. said...

Soovitan soojalt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...