Saturday, December 4, 2010

Kana-kruubivokk rohke köögiviljaga

Mulle igatahes maitseb odrakruup palju rohkem kui riis. Tema mõnusad ümaraid terakesi on täiega tore nosida! Riisi ei ole ma juba teab mis ajast tarvitanud, kruubid on neile täielikult tuule alla teinud. Antud odraroa valmistamine ei vaja erilist osavust- ta valmib lihtsalt ja kiirelt ning on samas hästi mahlane ja maitsev!


Odrakruubi näol on tegemist kiudainerikka täisteraga, mis on rikas ka valgu, vitamiinide ja mineraalide poolest! Tagatipuks on ka kruupide hind vägagi taskukohane.


Kruubivokki võib muidugi ka igasuguste muude komponentidega valmistada ja maitsestada. Seetõttu ei oskagi ma maitseainete koguseid kindlalt paika panna. Lisan neid alati tunde järgi ja jätan ka teisele selle vabaduse. :)


Karri ja broilerimaitseaine lukustasin sulgudesse seetõttu, et roog on väga maitsev nii nendega kui nendeta. Kes eelistab vürtsikamat varianti, võib neid julgelt hulka puitata, kellele meeldib aga mahedam variant, võib lihtsalt soola, pipart ja veidi ürte lisada.

Vaja läheb:
  • 2-3 kl keedetud odrakruupe (valmista pakendil antud juhendi järgi)
  • Tükeldatud grill-, suitsu- või ahjukana (mida rohkem, seda maitsvam lõpptulemus!)
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • Pakk meelepäraseid külmutatud köögivilju (türgi oad, herned, lillkapsas ja porgand on eriliselt toredad!)
  • Šampinjone (soovi korral)
  • 100 g meelepärase maitsega sulatatud juustu (nt lõhe-kreveti Merevaik)
  • 250 g maitsestamata jogurtit
  • Soola
  • Pipart, tšillit, küüslaugupipart
  • (Broilerimaitseainet, karrit)
  • Oliiviõli
Toimi nii:
1.
Pruunista hakitud sibul, küüslauk (ja šampinjonid) kergelt oliiviõlis.

2.
Lisa köögiviljad ja
hauta seni, kuni nad on kenasti pehmed. Lisa vahepeal veidi vett.


3. Kui köögiviljad on pehmed, lisa hakitud kanatükid,...


...keedetud kruubid, maitsestamata jogurt ja sulajuust.


4. Lisa ka maitseained ning hauta seni, kuni kõik komponendid on soojad ning ühtlaselt segunenud.


5. Söö mõne toreda köögiviljahoidise või toorsalati seltsis! Peale sobib ülihästi hakitud roheline sibul.


PS! Kruubivokk on väga hea ka külmalt (minu arvates isegi parem kui soojalt) ning teda on väga tore karbikese sees kooli, tööle või (jõulu)piknikule kaasa haarata.

Kõu kruup!

5 comments:

mummulinemaailm said...

mu kruubipakil puudub juhend :'(

Kata said...

Sel juhul keeda neid vees senikaua, kuni nad on pehmed.

Mõnel kruubil läheb selleks vaid 20 min, teisel mitu korda kauem. Tuleb mingil hetkel kruup veest välja tõsta ja maitsta, kas tera on pehme. Vähemalt pehmemapoolsem, päris plögaks ei tasu teda ka keeta, natuke peab hamba all krõmpsuma :)

mummulinemaailm said...

Aitäh!
proovin järgi :)

Kata said...

Palun-palun! Toredat katsetamist!

Mila said...

This was great too read

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...