Friday, July 30, 2010

Muna-makra-kodujuustu võileivakate

Muna, makra ja kodujuustuga valmistatud võileivakate on minu selle suve absoluutne lemmik!
Võiks öelda, et valmistan seda lausa igapäevaselt. Pole küll mitte midagi väga originaalset, kuid muna, makra, kodujuust ning rohke kogus rohelist teeb antud mögina minu arvates ülimaitsvaks! Ja sel moel koos on eelmainitud komponente palju toredam süüa kui eraldi.

Nii et proovige järele! Võileivakate valmib märkamatu kiirusega ning on väga maitsev. Muidugi ka tervislik.

Avastasin, et mesi lisab sellele võileivakattele kuidagi eriliselt hea magusmaheda maitsenüansi. Mulle igatahes meeldib, lisan alati lusikaotsatäie.

Vaja läheb:
  • 3 krabipulka
  • 2 keedetud muna
  • 2 sl kodujuustu (mina kasutan tavaliselt Ekstra kodujuustu maitsestamata jogurtiga)
  • Lahjat majoneesi
  • Kimbuke tilli
  • 4-5 vart rohelist sibulat
  • 1/4 tl mett
  • (Küüslaugu)soola
  • Jahvatatud musta pipart
  • Jahvatatud tšillipipart
  • Santa Maria röstitud küüslauku ja pipart (kui seda maitseaineriiulis leidub)
Toimi nii:
1. Haki muna ja makra pisikesteks tükkideks ning aseta kausikesse. Makra lõikan enamasti ühelt poolt keskelt pooleks ning teiseltpoolt samamoodi risti vastu (nii et ta on neljaks osaks) ning seejärel lõikan otsast hästi pisikesed tükikesed.

2. Haki või lõika köögikääride abil roheline sibul ja till peeneks ning lisa esimestele komponentidele.

3. Tõsta juurde ka kodujuust ning lisa majonees ja mesi.

4. Maitsesta meelepäraselt, sega korralikult läbi ning aseta kohe leivale/saiale. Röstitud Saibi peal on ta eriliselt hea!
5. Säilita võileivakatet külmkapis kaanega karbikeses või kausis :)

Röstsaib on vallutatud!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...