Ideega kohtusin siin.
Vaja läheb:
- 150 g metsapähkleid (võid osa asendada ka nt mandlitega)
- 100 g piimašokolaadi
- 2 dessertulusikatäit kakaopulbrit
- 0,5 kl tuhksuhkrut
- 0,5 tl vaniljeekstrakti (pole ka hullu, kui see välja jätta)
- Veidike taimeõli
Toimi nii:
1. Rösti pähkleid ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit, seejärel hõõru neid kohe käterätis, et neil koor kenasti lahti tuleks. Kõike muidugi kätte ei saa, kuid sellest ei ole küll midagi katki.
2. Kalla pähklid kannmiksrisse ning töötle neid senikaua, kuni neist on saanud maapähklivõi-taoline mass. Vahepeal võid lisada ka veidi õli.
3. Sulata šokolaad veevannil ning lase tal veidike jahtuda. Võid seda teha isegi enne pähklite töötlemist.
4. Kui pähklid on kenasti pastaks saanud, lisa neile sulatatud piimašokolaad ning ülejäänud komponendid ja blenderda segu seni, kuni ta on pehme ja siidjas. Vahepeal lisa ka õli ning sega alt ülespoole, et mass ühtlaselt ja hästi seguneks.
5. Tõsta võie purki ning see osa, mis kannmiksri põhja ja servade külge jääb, söö lihtsalt näppude ning pika lusika abil ära! Miskit ei tohi raisku lasta! :)
Säilita nutellat toatemperatuuril, siis on ta mõnusalt pehme ning saiale/pannkoogile/küpsisele määrimiseks või lihtsalt niisama söömiseks täpselt sobiliku konsistentsiga!
2 comments:
See on see asi, mis minul saia peale jõudis umbes kaks korda....ülejäänud sõin lusikaga otse purgist, sest uskumatult hea asi on :) Aitäh, Kata!
No vot kui tore! Ole aga lahke- rõõm on minupoolne ;)
Post a Comment