Blondide puhul on imeline ka nende valmistamise lihtsus- igaüks saab sellega hakkama! See ei võta ka eriti kaua aega ning maitsvus on samuti garanteeritud. Nii et keda magusaisu kimbutab või kes külalistele midagi ülimaitsvat pakkuda soovib, on blondid väga kiire, lihtne ning hästi hea variant. Kahtlemata on tegemist šokohoolikute unistusega!
Vaja läheb (kasutasin 35x30 cm suurust vormi):
- 2 klaasi nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl söögisoodat
- 1 tl soola
- 1 klaas purustatud pähkleid (nt maapähkleid, kreeka pähkleid vms)
- 150 g võid
- 2 klaasi pruuni suhkrut (või 1 kl pruuni + 1 kl valget)
- 2 muna
- 2 tl vaniljeekstrakti
- 200 g piimašokolaadi (tükeldatult)
1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
2. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
3. Lisa ka purustatud pähklid. Mina kasutasin maapähkleid ning röstisin nad eelnevalt ka kuival pannil, kuna röstitud pähklitel on palju parem ja tugevam maitse.
4. Sulata pliidil või ning lisa talle 2 klaasi suhkrut. Sega läbi ning jäta veidikeseks jahtuma.
5. Haki šokolaad pika terava noa abil pisikesteks tükikesteks.
7. Sega taina hulka ka eelnevalt purustatud šokolaad. Osa võid jätta hilisemaks pealepuistamiseks.

No comments:
Post a Comment