Kodutortillad ei säili küll üldsegi nii kaua kui poest osetud, vaid tuleks pigem kohe kasutusele võtta, kuid maitsvad on nad sellegipoolest. Muidugi ka tervislikud! Nii et asugem julgelt tortillasid küpsetama! :)
Vaja läheb:
- 3 klaasi täisteranisujahu
- 2 sl linajahu
- 1 sl nisukliisid
- 1/4 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 1 sl meelepäraseid ürte/maitseaineid (tšilli, küüslaugupipar, sibulahelbed, till, basiilik, pune vms)
- 2-3 sl õli
- 1 kl (või natuke rohkem) leiget vett
1. Sega suures kausis kokku jahud ja kliid, sool ning ürdid.
2. Tee keskele süvend ning lisa õli ja vesi.
3. Sõtku ühtlane tainas. Kui ta esialgu liiga kõva jääb, võid veidi vett juurde lisada. Soovi korral elastsuse lisamiseks ka õli.
4. Mätsi tainast pallike ning aseta see toidukilesse mässituna umbes pooleks tunniks külmikusse.
5. Jaga tainas kaheksaks osaks ning vormi neist väiksed pallikesed.
8. Kui pann on piisavalt kuum, aseta tortilla sinna peale ning lase tal ühelt poolt umbes 40-50 sekundit (ehk seni, kuni n-ö mullikesed üles kerkima hakkavad) küpseda ning pööra teine külg. Küpseta tortillat ka teistpidi umbes sama kaua. Seejärel aseta ta suurele taldrikule ning kata kohe rätikuga, muidu läheb tortilla kõvaks ning tema sisse hiljem väga raske midagi keerata.
10. Kui kõik tortillapoisid on pannilt üle käinud, tuleks nendega kohe edasi toimima hakata- meelepäraste komponentidega täita (allpool on ka idee täidise jaoks), kinni rullida ning grillil või ahjus kergelt (paar minutit) üle küpsetada. Muidugi võib selle etapi ka välja jätta ning tortillat külmade lisanditega ampsata. Mina aga leian, et soojalt on ta palju toredam!
Täidise jaoks läheb tarvis:
- 400 g kanafileed
- 1/2 pakki Santa Maria fajita maitseainesegu
- 2 keskmist tomatit
- 4-5 suurt vart rohelist sibulat
- Salatilehti
- Riivjuustu või juustukuubikuid
- Sinepit
- Karrikastet ja/või ketšupit
- (Eelnevalt grillitud paprikaribad on samuti imehea komponent!)
1. Haki kanafilee pisikesteks ribadeks, raputa neile peale pool pakki maitseainesegu, hõõru neid sellega ning jäta mõneks ajaks külma maitsestuma.
2. Haki tomatid kuubikuteks, lõigu roheline sibul pisemaks ja haara peenralt suurem punt salatilehti.
4. Karrikastme jaoks sega kokku maitsestamata jogurt, majonees, karripulber, tšillipulber, veidike soola ja küüslaugupipart. Soovi korral ka veel värsket tilli ja/või rohelist sibulat.
5. Kogune komponentidega grilli äärde ning grilli esmalt kanafileetükikesi seni, kuni nad küpsed on. See ei võta, kaua- umbkaudu 10 minutit.
6. Tõsta fileetükikesed taldrikule/kaussi ning asu tortillade kallale.
7. Määri tortillale väike kiht sinepit, seejärel aseta ta peale natuke riivjuustu/juustukuubikuid, salatilehed, paar kanafileeriba, mõned tomatitükid ja rohelist sibulat.

No comments:
Post a Comment