Vaja läheb:
(Sellest kogusest saab ühe keskmist/väiksemat sorti kausikesetäie salatit)
- Paar keedetud/röstitud punapeeti (mina kasutasin kahte suurt eelnevalt ahjus röstitud peeti)
- Soolaheeringafileed (minu kausikese kohta läks umbes 150 g)
- 1 pisemat sorti sibul (kes väga suur sibulasõber ei ole, nagu mina, võib kasutada punast sibulat, mis on mahedam kui valge)
- 2 õuna
- 2 keedumuna
- Majoneesi-hapukoore/maitsestamata jogurti segu
- Kaunistuseks midagi rohelist (tilli, murulauku, rohelist sibulat vms), riivjuustu või muud toredat, mis meeldib
Salat valmib nii:
1. Lao kausikese põhja esmalt pisikeseks tükeldatud sibul ning selle peale samuti väikseks hakitud heeringas.
2. Kata sibula-heeringakiht õrnalt majoneesi-koore/maitsestamata jogurti seguga (pane seda täpselt nii palju, et põhjakiht kaetud oleks).
3. Riivi peet jämedalt ning aseta ta järgmiseks kihiks. Peeti võib kohe rohkem olla (võrreldes teiste kihtidega)!
4. Kata peedikiht samuti õhukese majoneesikastmega.
5. Nüüd on jämedalt riivitud õuna kord. Temast moodustubki järgmine kiht.
6. Õunakihi peale aseta uuesti õhuke kiht majoneesikastet.
7. Nüüd koori munad, haki nad kahvliga munaseguks ning aseta majoneesikastmekihi peale.
8. Kõige tippu läheb üks paksem kiht majoneesi-koore/jogurti kastet ning salat ongi valmis! Nüüd jääb veel üle ta meelepäraselt kaunistada või jätta ta selliseks toredaks valgepinnaliseks, nagu mamma alati teeb.
Kes soovib, võib mõne kihi vahele ka maitseaineid panna. Mina nt raputasin heeringakihi peale veidike laimipipart, peedikihi peale tsipake tšillit ning munasegu peale veidike kuivatatud tilli.

No comments:
Post a Comment