Monday, May 31, 2010

Kevadiselt karrine kanasalat (rukki)burski vahele

Kuna grillhooaeg on hoogu sisse saamas ning igasugused salatid ja köögiviljaroad skoorima hakkavad, otsustasin, et tahaks mingeid lahedaid suviseid burgereid valmistada. Värske salatiga burkse.

Mitte muidugi neid tüüpilisi nisujahukukli-hamburgereid, vaid ikka täitsa enda tervislikke ja nämmasid rukkiburgereid. Küpsetasingi suure plaaditäie rukkikukleid ja...

...leidsin Tastespottingus ringi hiilides ühe toreda kanasalati retsepti, mis rukkikuklikeste vahele täiesti ideaalselt sobis! Kohandasin seda veidike, kuid üldkomponendid jäid samaks ja salat oli igatahes väga-väga maitsev. Kes tervislikkust taga ei aja, võib teda loomulikult ka tavapäraste nisukuklite vahel või saia peal süüa.

Vaja läheb:
  • Kanatükikesi/ribasid grillkanast, ahjukanast, suitsukanast vms (mina panin kolme suurema ahjus küpsetatud kanakintsu liha)
  • Lehtsalatit (u pool potti)
  • 1 keskmise suurusega punane sibul või noor sibulamugul
  • Riivjuustu (suitsujuust on super!)
  • 1 keskmine porgand
  • 1 väiksem õun
  • Majoneesi
  • Maitsestamata jogurtit
  • Küüslaugusoola
  • Karripulbrit
  • Sinepipulbrit (võib ka lihtsalt sörtsukese sinepit lisada)
  • Sibulapulbrit
  • Soola
  • Pipart
  • Peterselli (kellel leidub, siis värsket)
  • Kellele meeldib, võib lisada ka mõne lusikatäie röstitud (seesamiseemneid)- lisavad mõnusat krõmpsuvust ;)
PS! Ei tasu ennast suurest kogusest erinevatest maitseainetest hirmutada lasta- kui kodus midagi neist ei leidu, ei jää kaste sellepärast küll valmistamata. Peaasi, et karripulber olemas oleks, ülejäänud maitseained võib aga täiesti oma maitse järgi lisada ;)

Salat valmib nii:
1.
Haara suuremat sorti kauss.
2. Ribasta või haki kana pisemateks tükikesteks. Mulle isiklikult meeldivad ribad rohkem.

3. Riivi kanale seltsiks porgand. Kas jämedalt või peenelt, see jääb igaühe enda otsustada :) Mina riivisin peenelt ja oli väga vahva.
4. Haki punane sibul pisikesteks tükkideks. Lisa eelnevatele komponentidele.
5. Riivi õun ja juust jämedalt. Lisa ülejäänud komponentidele.
6. Haki (rebi) hulka ka lehtsalat.
7. Kellel leidub mingeid värskeid ürte (nt peterselli, tilli, rohelist sibulat, murulauku vms), siis ka nemad on salatisse kindlasti vägagi teretulnud. Samuti (seesami)seemned.

8. Viimasena lisa salatile kokkusegatud maitsestamata jogurt, majonees ning maitseained. Viimaseid tulekski just täpselt enda maitse järgi lisada. Majoneesi ja jogurtit võiks lisada umbes pooleks. Kastme kogust tuleks samuti tunde ja isikliku eelistuse järgi arvestada- kes soovib n-ö vedelamat salatit, võib rohkem kastet panna, kes aga tihkemat ning burgeri vahel paremini püsivat, võib teda veidi vähem lisada.
9. Sega salatikomponendid ja kaste kenasti läbi ning aseta rukkikuklikeste peale või vahele. Lisaks sobib ka mõni tore tomativiil (lisab veelgi mahedust ja värskust)!

Vahel või peal- salat on igatahes ülimalt nämma!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...