Monday, June 27, 2011

Ruudukook

Täisterajahust ülilihtsa ja -odava ruudukoogi käskis ema mul tema lemmikute varasalve paigutada. Tänaseks antigi kohe uus koogitellimus sisse. :)



Ka isa ja Paul olid väga vaimustunud, nii et tuleb taaskord tunnistada, et lihtsuses peitub võlu!

Ruudikoogi jaoks võib kasutusele võtta ükskõik millise keldririiulil purgis nukrutseva moosi. Mina kasutasin ülimagusat õuna-kõrvitsamoosi. Sobis suurepäraselt!

Kellele ainult moosist väheks jääb, siis arvan, et tema seltsi sobiks hästi ka toru kohupiimapastat.

Retsept on pärit "Nutika perenaise kokaraamatu" kaante vahelt, kuid võtsin jälle kasutusele täisterajahu, lisasin ka kaneeli ja riivitud sidrunikoort.

Antud kogused sobivad u 35x30 cm suurusele ahjuvormile

Vaja läheb:

  • 150 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1,5 kl täisteranisujahu
  • 0,5 kl nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 purk (o,5l) paksu moosi
  • (1 sidruni riivitud koor)
  • (Kaneeli, kardemoni)

Kook valmib nii:

1.
Vahusta toasoe või suhkruga.

2.
Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates.

3.
Lisa küpsetuspulbriga segatud jahud ning riivitud sidrunikoor. Soovi korral ka kardemon.
Sega ühtlaseks tainaks.
4. Suru u 2/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ning kata moosiga. Puista peale kaneeli.
5. Veereta ülejäänud tainast käte vahel peenikesed rullid ja moodusta neist koogile ruudustik.
6. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 (minul kulus lausa 45) minutit, kuni kook on kuldkollane Võid lõpus ahju paariks minutiks altküpsetuse režiimile keerata, siis läheb põhi kergelt krõbedaks.

Kook on maitsvaim jahtunult!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...