Wednesday, June 22, 2011

Soolapähkliküpsised

Magusa ja soolase kooslus on imetabane!


Valmistasin soolapähkliküpsised isale sünnipäevaks ning nad maitsesid nii päevakangelasele kui ülejäänud sööjatele väga!


Mina kasutasin maapähkleid, kuid ka india pähklid pidavat küpsistesse ülimalt hästi sobima!


Retsept on pärit raamatust "The Great Big Cookie Book". Asendasin pool valget jahu täisteranisujahuga.


Umbes 35 küpsist
Vaja läheb:
  • 1,5 kl nisujahu (pool tavalist, pool täistera)
  • 1/4 tl söögisoodat
  • 115 g võid
  • 1,5 kl suhkrut (parim on rafineerimata roosuhkur)
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 kl (u 110 g) soolatud maapähkleid/india pähkleid

Küpsised valmivad nii:
1. Sega (sõelu) kokku jahud ja sooda.
2. Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja vaniljeekstrakt. Lõpuks ka soodaga segatud jahud.
3. Lisa maapähklid ning sõtku ühtlane tainas.


4. Tõsta teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud plaadile väikesed kuhjakesed (u 5 cm vahedega) ning vajuta lamedaks. Riputa peale veidi suhkrut ja suru kergelt tainasse.


5. Küpseta 200-kraadises ahjus kümmekond minutit. Lase küpsistel paar minutit plaadil olla, tõsta taldrikule ning lase täielikult jahtuda.


6. Rõõmsat krõmpsutamist!

Krõmps-krõmps

Soolapähkliküpsised südamevallutajatest šokolaadi-metsapäkliküpsistega sõbrustamas :)

2 comments:

Krista said...

Nii tore blogi on sul. Lugesin ka seda kuidas sa tervisliku toitumise juurde jõudsid. Sa oled väga tubli, et tahad "teistmoodi" süüa teha. Jõudu edaspidiseks:)

Kata said...

Aitäh ilusate sõnade eest :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...