Thursday, June 30, 2011

Rabarberi-odrajahuvaht

Täisteraodrajahust rabarberivaht on tore, tervislik, lihtne ja suvine! Sobib hästi nii magustoiduks kui lihtsalt hommikusöögiks!



Rabarberitükke võib retseptis antust isegi rohkem panna, siis on nende maitset paremini tunda.


Vahu võib samamoodi valmistada ka mõne teise marja- või puuviljamahlaga. Miks mitte hoopis maasikatega?!


Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust". Lisasin omalt poolt röstitud-jahvatatud linaseemneid ja rabarberi sõpra kaneeli.

Vaja läheb:
  • 1 kl või rohkem rabarberitükke või 0,75 kl rabarberimahla
  • 0,25-0,5 kl (rafineerimata roo)suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 kl täisteraodrajahu
  • 1,5 kl vett
  • (Kaneeli, röstitud-jahvatatud linaseemneid)

Vaht valmib nii:
1. Aja vesi keema, lisa rabarberitükid või -mahl ja suhkur.
2. Lase keema tõusta ja lisa veega segatud jahu. Võid jahu ka sõristada, samal ajal hoogsalt (vispliga) segades, et väga palju tükke sisse ei jä
äks. Mõned jäävad nagunii, aga mulle nad just meeldisid! :)
3.
Keeda mõned minutid, jahuta täielikult.


4.
Sega pudru hulka mõned röstitud-jahvatatud linaseemned ja kaneeli ning vahusta.
5. Söö piima seltsis.

Kaunista koduaiast nopitud maasikatega :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...