Friday, June 17, 2011

Porgandi-õunasalat

Porgandi-õunasalat on kõige lihtsam, mahlasem ja maitsvam salat, mida valmistan järjepidevalt! Sobib iga roa seltsi!


Avastasin, et kui salatisse lisaks meele ja sörtsukesele oliiviõlile (et porgandis peituv rasvlahustuv A-vitamiin ikka korralikult kätte saada) ka veidi ülitervislikku ja suurepärase maitsega kookosõli lisada, on lõpptulemus kohe eriti imetabane!


Vaja läheb:
  • 5 porgandit
  • 2 õuna
  • 0,5 suure sidruni mahl
  • 1 sl mett
  • 1 tl külmpressitud oliiviõli
  • 1-2 tl külmpressitud kookosõli
  • (Kookosõli puudusel võib loomulikult ka ainult oliiviõli kasutada, kuid teda ei tasu liiga palju panna, muidu jääb maitse liialt domineerima)

Salat valmib nii:
1. Riivi porgand peenikeselt, kooritud õun jämedalt.
2. Pigista hulka sidrunimahl, lisa mesi ja õlid ning sega hästi läbi. Mina teen seda tavaliselt käte abil, kuna siis tulevad mahlad eriti hästi välja.
3. Lase salatil mõned tunnid külmas seista ning söö prae kõrvale või lihtsalt niisama! Säilita külmkapis.

Tahmanägu-Lamps A-vitamiini jahil :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...