Saturday, June 11, 2011

Krevetivokk

Krevetivokk on magus ja porgandine ning rabarberikaste sobib temasse kohe eriti suurepäraselt!


Senimaani ei olnud pastinaak minus suurt vaimustust tekitada jõudnud, kuid krevetivokis mekkis ta küll väga hästi!


Vokk meenutas mulle väga plovi, kuid on oma komponentidelt märksa-märksa tervislikum!


Retsept on pärit 2008. a septembri Oma Maitsest.

Vaja läheb:
  • 200 g pruuni riisi
  • 1 sl õli (soovitatavalt kookos- või oliiviõli, kuid sobib ka nt päevalille- või rapsiõli)
  • Väike jupp ingverit või 2-3 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 1 pastinaak (u 150 g)
  • 2 sl või rohkem mõnd magusvürtsikat kastet (mina kasutasin rabarberikastet ja Worcestershire'it, kuid sobib ka nt retseptis soovitatud hoisin-kaste)
  • 125 ml vett
  • 200 g krevette
  • Röstitud seesamiseemneid
  • Rohelist sibulat
  • (Ürdisoola, pipart)

Krevetivokk valmib nii:

1.
Keeda riis pehmeks, nõruta ja jahuta külma vee all.
2.
Vala tulisele vokkpannile õli ja prae selles riivitud ingver või pressitud küüslauk.
3.
Lisa ribadeks lõigatud porgandid, magusvürtsikas kaste ja vesi. Kata roog kaanega ning lase suurel kuumusel podiseda, kuni porgand on poolpehme. Kes soovib, võib, nagu mina tegin, porgandi ja pastinaagi hoopis eelnevalt eraldi läbi keeta (ja hiljem vee lisamata jätta), kuna porgand keeb üldjuhul väga kaua- negatiivne on seejuures fakt, et osa vitamiine jääb keeduvette.


4. Pane hulka ka pastinaagiribad ja küpseta ilma kaaneta veel u 5 min.
5.
Lisa riis ja hauta toitu seni, kuni riis on läbikuumenenud.
6.
Tõsta juurde krevetid, kuumuta veel paar minutit.


7.
Serveeri rohke rohelise sibula ja seesamiseemnetega ülapuistatult!

Lammas pistis rooga sõra abil, kuid inimloomad võivad kahvli või pulgad käiku lasta :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...