Esmalt tegin muretaina jahust, munast, võist ning paarist lusikatäiest vaniljesuhkrust. Kuna mul on vaid 6 korvikesevormi, küpsetasin kaks plaaditäit ning tainast jätkus mul 11 korvikesele. Ei mäletagi täpseid koguseid, kuid muretaina retsepti võib igalt poolt internetist ning kokaraamatutest hõlpsasti leida. Võib valmistada nii munaga kui munata.
Küpsetamisel tuleks korvikese sisse ka raskus panna, et nad kokku ei vajuks. Mina kasutasin selleks paberist muffinivormi, mille täitsin odrajahuga. Lõpu eel eemaldasin raskuse.
Olin väga positiivselt üllatunud sellest, kui hästi korvikesed vormist välja tulevad- ilma mingi vaevata! Eelnevalt võõpasin nad küll veidikese õliga üle, kuid järgmise pannitäie puhul ei olnud seda uuesti teha vajagi.
Täidiseks kasutasin (11 korvikest, kuid kui täidist ökonoomsemalt jagada, võib ka 12 korvikest ära täita):
- Ühte mahlaapelsini
- Riivitud apelsinikoort
- Veidike konjakit
- Isetehtud maapähklivõid
- Tilgakest piima
- Tuhksuhkrut
- 2x75 g Snickersit
- Kaunistuseks peenestatud röstitud maapähkleid
Kahjuks ei oska ma täpseid maapähklivõi ning tuhksuhkru koguseid öelda, kuna panin neid täiesti tunde ja silma järgi. Alati saab ju segu juurde teha! Mis puutub aga alumise kihi konjakiapelsinidesse- siis selle asemel võiks kasutada ka eelnevalt kokku keedetud apelsinisukaadi, karamelliseeritud apelsine või miks mitte ka kirsse/kirsimoosi.
Korvikese täidise jaoks tegutse nii:
1. Riivi apelsinikoor.
2. Eemalda apelsinilt järelejäänud koor (see valge osa) ning lõigu vili pisemateks tükkideks.
3. Vala tükkidele peale natuke konjakit ning jäta imbuma.
4. Sega maapähklivõi tuhksuhkru ning veidikese piima või muu vedelikuga (mina lisasin siia ka natuke konjakist apelsinimahla), kuni segu on saavutanud endale meeldiva konsistentsi.
5. Tükelda Snickersid ning pane pliidile plekkkaussi sulama. Aeg-ajalt sega ja vajuta lusikaga, et kõik kihid kenasti sulama hakkaks. Lisa ka tilgake piima ja/või apelsinidest välja imbunud mahla ning konjaki segu. Niimoodi jääb segu pärast hamba all natukene pehmemapoolsem ning keegi ei murra hammast.
6. Aseta iga korvikese põhja veidike konjakis leotunud apelsinitükikesi, selle peale tõsta maapähklivõisegu. Mina toimisin tegelikult veel nii, et panin apelsinid korvi põhja juba siis, kui neilt küpsemise ajal raskuse eemaldasin. Lasin neil natukene koos korvikesega küpseda. Kuid selleks ei ole vast otsest vajadust.
9. Kui kõik korvikesed on šokolaadistatud, võib peale kaunistuseks riputada eelnevalt riivitud apelsinikoort ning maapähklitükikesi.

No comments:
Post a Comment