Kõige parem on vormi süüa soojalt piima või joguriga (mmm, ahjuõunajogurt) ning peale raputada veel ekstrakogus kaneeli. Njämm!
Vaja läheb:
- 2 keskmist porgandipoissi/tüdrukut
- 200 g kohupiima
- 2 sl mannat (mina kasutan alati hoopis mõnd täisterajahu)
- 3 sl hapukoort (olen enamasti selle asemel keefiri või piima kasutanud, kuna siis tuleb vorm kuidagi mahlasem)
- 2 sl suhkrut/mett
- 1-2 muna
- 1 sl võid (vormi määrimiseks ning kes soovib, võib vormi pinnale ka pisikesi võitükikesi panna)
- Röstitud pähkleid
- Rosinaid
- Kookoshelbeid
- Kaneeli/kardemoni/piparkoogimaitseainet
- Riivitud sidruni- või apelsinikoort
- Julgelt võib hulka visata ka röstitud-jahvatatud linaseemneid
- Tükikesteks hakitud õuna/pirni
Toimi nii:
1. Määri ahjuvorm õrnalt õli/võiga ning pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
2. Riivi porgandid jämedalt.
3. Sega riivitud porgandid maitseainete, kliide, jahu, munakollaste, pirni/õunakuubikute ning kõige lõpuks ka kohupiimaga.
4. Lisa ka hapukoor/piim/keefir. Kes soovib, ei pea seda tegema, originaalretsept ei näinud mingit vedelikku ette, kuid ma leian, et see teeb vormi mahlasemaks ning kohevamaks.
5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
6. Sega see porgandi-kohupiima massi hulka. Tee seda õrnalt, et munavalgevaht täielikult laiali ei vajuks, vaid jääks õhuline. Väga läbi ei ole tarvis segada.
7. Kalla segu ahjuvormi ning soovi korral kata pealt maitsestamata jogurti või hapukoore kihiga.
8. Peale sobib raputada ka kaneeli.
9. Küpseta umbes 45 minutit.
10. Võta välja, lase veidike jahtuda, lõika üks suuremat sorti kämakas, kalla peale jogurtit või piima ning lase hea maitsta! Säilib kenasti mitmeid päevi- võib ikka ja jälle uuesti ahjus soojaks lasta. Kuid on väga hea ka külmalt.

No comments:
Post a Comment