Tuesday, November 9, 2010

Õhulised sinihallitusjuustuküpsised väikese õunaga

Laine Remmelgase "Küpsetame ise" retseptikogumikus on üks vahva õhuliste juustuküpsiste retsept. Mina otsustasin seda veidike tuunida.


Kasutasin tavalise juustu asemel hoopiski sinihallitusjuustu, nisujahu asendasin täisterakaerajahuga ja tagatipuks, et tervislikkust veelgi rõhutada, lisasin ka veidike kliisid ja röstitud jahvatatud linaseemneid.


Kuna hallitusjuust on üpriski soolane, tükeldasin huvitavuse ja meeldiva magususe mõttes sisse ka ühe pisikese kodumaise õunapoisi. Maitseained viskasin samuti oma äranägemise järgi hulka ning lõpptulemus oli ülimalt nämma! Kõik olid väga vaimustunud, mina nende hulgas.


Lõpptulemusena on tegemist kõige lihtsamate, tervislikumate, maitsvamate ja juustusemate snäkikestega, mille peale üldse tulla võib. Võiks proovida lisada ka veidike riivitud porgandit või kõrvitsat ning sinihallitusjuustu asemel hoopiski suitsujuustu kasutada. Õuna võib samuti hoopistükkis rosinatega asendada- nad sobivad küpsistesse kohe eriliselt hästi! Proovisin isiklikult järele. :)

Antud kogusest valmib u 20 küpsist
Vaja läheb:
  • 150 g sinihallitusjuustu
  • 3 muna
  • 3 sl täisterajahu (kaera-, odra- või nisujahu)
  • 1-2 tl kliisid ja/või röstitud jahvatatud linaseemneid
  • Üks pisike õun
  • Ürte oma maitse järgi (nt till, basiilik, pune jms)
  • Pipart
  • Tšillipipart
  • Köömned on samuti juustu sõbrad!
Tegutse nii:
1.
Murenda sinihallitusjuust sõrmede abil peeneks massiks.



2. Sega juustule hulka jahu, pisikeseks tükeldatud õun, seemned-kliid ning maitseained.
3. Eralda munakollased valgetest.
4.
Lisa kollased juustu-jahusegule ning vahusta munavalge tihedaks vahuks.



5. Sega munavalge ettevaatlikult jahu-juustusegu hulka.
6.
Tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed. Jäta veidi suuremad vahed, kuna kuhjad vajuvad küpsemise käigus lamedamaks.



7. Küpseta kuhjakesi eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures seni, kuni nad kena pruunika jume on saanud. See võtab olenevalt ahjust orienteeruvalt 15-20 minutit.
8. Asu kohe küpsiseid näksima! Kõige maitsvamad ongi nad ahjusoojana, kuna siis on juust sees veel mõnusalt pehme. Nämm!

JuuztuKüpziz

1 comment:

Paula said...

mmm, sinihallitusjuust mu lemmik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...