Friday, November 19, 2010

Kõrvitsaomlett

Kõrvitsaomlett on hästi-hästi maitsev! Eriti tore on ahjus küpsetatud variant, mis jääb mõnusalt kohev ja õhuline! Kõrvits muudab omleti hästi mahlaseks ja pehmeks. Paprika lisab omalt poolt vahvat punast värvi.


Ürdid panevad i-le täpi. Siinkohal on ikka hea meel tõdeda, et viitsisin suvel maitsetaimed pisikeseks hakkida, karbikestesse jagada ning sügavkülma pista. Mõjuvad peaaegu sama värskelt kui äsja peenralt nopituna!


Omlett on väga mõnus nii soojalt kui külmalt.


Ta võib täitsa vabalt külmikusse pista ning järgmisel päeval tööle või kooli kaasa haarata.
Omleti võib ka sektoriteks/tükikesteks lõigata ning snäkilauale asetada. Hästi tore igal moel!


Retsept on taaskord Aive Luigela varasalvest (Terviselehest). Tegin ka väikesi sõbralikke muudatusi, suurendades veidi kõrvitsakogust, lisades vürtsiks pipart ja küüslaugupipart ja tervislikkuse mõttes ka kaerakliisid.

PS! Fotosüüdistustel on kujutatud nelja munaga valminud omletti
Vaja läheb:

  • 3-4 kl kõrvitsakuubikuid
  • 1/2 paprikat
  • 4 mugulsibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 6 muna
  • 6 sl vett või piima
  • Õli
  • Soola
  • Pipart ja/või küüslaugupipart
  • Maitserohelist (tilli, rohelist sibulat, peterselli, punet vms)
  • 1-2 tl eriliselt tervislikke kaerakliisid (soovi korral)
Tegutse nii:
1. Hauta kõrvitsakuubikuid, hakitud paprikat, sibulat ja küüslauku (oliivi)õlis. Võid lisada ka veidi vett.



2. Klopi munad vedeliku, maitseainete ja kliidega läbi ning kalla pannile või veidikese rasvainega määritud ahjuvormi köögiviljade peale.


3. Küpseta omletti ahjus 200 kraadi juures või pannil aeglasel tulel kaane all. Ahjus kulub selleks umbkaudu 20-30 minutit.


4. Serveerimisel puista peale ohtralt maitserohelist. Soovi korral ka riivjuustu.

Kõrvitsa viljaliha peidab endas palju vitamiine ja mineraalaineid, sisaldab vähe kaloreid ning ravib põletikke. Samuti mõjub ta hästi seedimisele. Imetegija! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...