Wednesday, October 5, 2011

Kikerherne, ananassi ja suvikõrvitsaga hakklihapada

Tervislikust veisehakklihast valmistatud pajaroog valmis Bologna eeskujul, kuid võin kinnitada, et tänu fantastilistele kikerhernestele, ananassile ja suvikõrvitsale on see veel-veel maitsvam!


Pada tahab küll umbes tunnike hautamist (mida kauem, seda maitsvam lõpptulemus!), kuid valmistamisviisis ei ole mitte midagi keerulist.


Serveerimiseks võib kasutada nii täisterariisi või -pastat kui kartulit. Loomulikult ei saa läbi ka ilma värskete köögiviljade või neist valmistatud salatita.

Antud kogusest valmib suuuur wokitäis toitu
Vaja läheb:
  • 400 g lahjat veisehakkliha (parim ja soodsaim on turult ilus tükk liha osta ning ise läbi hakklihamasina lasta!)
  • Veidi õli (tervislikem on loomulikult kookosõli)
  • Suur sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 400 g purustatud tomateid (taaskord on parim turult kodumaised tomatid soetada, koorida-tükeldada)
  • 4-5 sl tomatipastat
  • 2-3 dl vett
  • 350 g suvikõrvitsat
  • Pisike purk ananassitükke omas mahlas
  • 400 g konserveeritud kikerherneid
  • 1 porgand
  • U 1 tl rafineerimata roosuhkrut
  • Punet, basiilikut, soola, pipart
  • (Veidi Worcestershire'i kastet)

Roog valmib nii:
1. Hauta (pruunista) hakkliha kergelt õlis. Rooga on parim valmistada kaanega wokpannil!
2. Lisa hakitud sibul ja küüslauk.


3. Mõne aja pärast kalla juurde purustatud tomatid ja porgandirattad.


4. Lisa tomatipasta, suhkur, sool, pipar ürdid ning veidi vett. Kata pann kaanega ning jäta vähemalt pooleks tunniks (mida kauem, seda maitsvam saab!) hauduma. Sega aeg-ajalt ning kalla vajadusel vett juurde. Võid lisada ka Worcestershire'i kastet.


5. Lõpu eel kalla hulka suvikõrvitsakuubikud ning mõned minutid enne roa pliidilt võtmist ka nõrutatud kikerherned ja ananassitükid. Viimistle maitse. Lisa vajadusel soola, pipart või suhkrut.


6. Lase roal kümmekond minutit kaane all seista ning söö koos pruuni riisi, täisterapasta või kartulitega. Haara kõrvale ka rohkelt värsket salatit! Riputa peale ka seemneid!


PS! Järgnevatel päevadel on roog veel parem kui valmistamispäeval, kuna siis on ka kikerherned jm komponendid kenasti kastme poolt marineeritud.

Mmm, viievilja täisterapasta!
Müüakse ka Eesti ökopoodides, kuid ei leidnud kodumaist linki.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...