Thursday, September 1, 2011

Kukeseenevokk

See kukeseeneroog tuli nii hästi välja, et isegi isa - rääkimata ülejäänud sööjatest - kiitis taevani ning tõstis endale lausa kaks lisaportsjoni. Ülim kompliment kokale!


Kukeseenehooaeg on küll peaaegu otsas, kuid turul olen neid ülimaitsvaid kollaseid tegelasi veel kohanud, nii et kes piisavalt nobe on, jõuab veel sel aastalgi ühe suurepärase vokkroa valmis teha!


Vaja läheb:
  • Suuuuur kausitäis värskeid kukeseeni
  • 1 kott (125 g) keedetud pruuni riisi
  • 0,5 suurt suvikõrvitsat
  • Ahju- või grillkanatükikesi
  • Suur purk konserveeritud ananassi (omas mahlas)
  • Türgi ube ja porgandirattaid (poolpehmeks keedetud)
  • Veidi kanapuljongit (kui küpsetasid kana ise, kasuta temast ahjus välja voolanud vedelikku), sojakastet, rabarberikastet vms
  • Soola, pipart
  • Veidi võid ja õli

Roog valmib nii:

1
. Puhasta kukeseened ning viska väikese võikillukesega pannile.


2
. Hauta seened omas mahlas pehmeks. Seni, kuni kogu vedelik on ära haudunud. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta seened mõneks ajaks teise anumasse.



3. Kalla pannile veidi õli ning kuumuta suvikõrvitsakuubikuid seni, kuni nad on mõnusalt krõmpsud, kuid mitte liiga kõvad.
4.
Lisa kanatükid, riis, eelnevalt keedetud oad ja porgandirattad ning ananassitükid.


5
. Ära unusta ka seenepoisse! Maitsesta roog meelepärase koguse kanapuljongi, sojakastme või rabarberikastme ning soola ja pipraga.



6. Asu ruttu sööma!

Nämm!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...