Tuesday, September 6, 2011

Suvikõrvitsa-kanapirukas

Ma ei ole juba ammu nii fantastilist pirukat söönud! Maitseb justkui pitsa, olles seejuures tervislik, mahlane ja mõnusalt pehme põhjaga. Suurepärane võimalus viimaste suvikõrvitsate ärakasutamiseks!


Ema, isa ja Paul jagasid minu vaimustust täielikult. Pirukatükid kadusid laualt kõige kiiremini!


Leidsin idee Konsumi kliendilehe vahelt, kuid valmistasin põhja täisterarukki- ja nisujahust, poolte helveste asemel kasutasin kliisid ning asendasin singi kanaga.

Põhja jaoks läheb vaja:
  • 2 dl täisterakaerahelbeid (või 1 dl helbeid + 1 dl kaerakliisid)
  • 2 dl täisteranisujahu
  • 2 dl täisterarukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 3/4 dl head õli
  • 2 muna
  • 3 dl piima
Täidiseks:
  • 200 g või rohkem ahju- või grillkanatükikesi
  • 600 g suvikõrvitsat
  • 4-5 tomatit
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl tüümiani, vahemere ürdisegu või pitsamaitseainet
  • Õli praadimiseks
  • 0,75 tl soola
  • 0,25 tl musta pipart
  • 2 dl piima
  • 3 muna
  • 150 g riivjuustu

Pirukas valmib nii:

1. Valmista esmalt täidis: prae pannil hakitud sibul ja küüslauk, lisa suvikõrvitsakuubikud ning hauta seni, kuni nad on ainult natukene pehmed (mõnusalt krõmpsud). Lisa kanatükid ning maitsesta. Jäta segu ootele.


2. Põhja valmistamiseks sega omavahel jahud, helbed, kliid, küpsetuspulber ja sool. Lisa õli, munad ja piim.
3.
Kalla vedel tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud (ja õliga määritud) ahjuplaadile ning eelküpseta 225 kraadi juures 5-10 min.



4. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, laota peale tomativiilud (millele võid veel veidi soola riputada) ning kalla üle muna-piima-riivjuustuseguga.


5. Küpseta pirukat 225 kraadi juures 30 min või seni, kuni pirukas on pealt kenasti kuldpruun.

Pirukas on maitsvaim jahtunult!

Lamps arvab ka nii!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...