Tuesday, May 3, 2011

Rediseomlett

Omlett on ideaalne hommikusöök! Ta valmib väga kiiresti ning kuna mitmed toitumisteooriad leiavad, et rohkelt süsivesikuid sisaldav hommikusöök (nt puder või võileib) ei olegi kõige parem variant, siis omletist saab kätte päeva alustamiseks vajalikud rasvad, valgud ja, serveerides kõrvale värsket salatit, ka vitamiinid ja mineraalid.


Omletti võib valmistada kõigega, mis meeldib: rediste, spinati, tomatite, peediviilude ja kõikvõimalike muude köögiviljadega. Miks mitte lausa puuviljadega! Õuna- ja pirniviilud sobivad omleti sisse samuti imehästi! Rediseomleti puhul on vahva see, et ta näeb tänu redise värvile ja vahvatele ümmargustele redisesektoritele väga atraktiivne välja.


Retseptiidee on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust", kuid lisasin omalt poolt üht-teist ning valmistasin veidi väiksema omleti, kui retseptis ette nähtud oli. Mina viskan omletitaina hulka alati ka lusikatäie röstitud jahvatatud linaseemneid. Muidugi on ka kõikvõimalikud muud seemnepoisid rohkem kui teretulnud!

Ühele
Vaja läheb:
  • 3-4 redist
  • 2 muna
  • 2 sl vett/piima
  • Veidi soola ja musta pipart
  • (Värskelt jahvatatud röstitud linaseemneid)
  • Õli praadimiseks (propageerin taaskord imelise lõhna ja maitsega ülikasulikku külmpressitud kookosõli!)
  • Maitserohelist (roheline sibul, till, kress-salat jms)
  • Juustuviile/riivitud juustu (soovi korral)

Omlett valmib nii:

1
. Pese redised ja lõika õhukesteks viiludeks ja pane nad mõneks minutiks kuumale veidi õlisele pannile.



2. Vala peale lahtiklopitud ja maitsestatud omletisegu ning lase sel segamata (kaane all) hüübida.


3. Kui soovid, võid omleti sektoriteks eraldada, need ümber keerata...


...kahele sektorile juustuviilud asetada ning nende peale ülejäänud kaks sektorit tõsta. Erilised juustusõbrad võivad peale veel juustu riivida või viilutada.


4. Söö kohe värskete juurviljade või salati ja rohke maitserohelisega. Omleti peale sobivad imehästi nii rabarberikaste kui vürtsikas punasesõstrakaste!

Elagu munatootjad kanad! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...