Wednesday, January 26, 2011

Täisterapastasalat kana ja õunaga

Tore ja tervislik pastasalat on pärit Aive Luigela vahvast teosest "Targalt toitudes terveks II". Mina asendasin tavalise pasta tunduvalt tervislikuma täisterapastaga ning, kuna ma ei ole selleriga just sõbralikemates suhetes, asendasin ta hoopis oliivide, ananassitükikeste ja porgandiratastega.


Võtsin kasutusele ka sojakastme, et kana ja pasta veidi maitsekamad oleksid. Kuigi originaalretsept ei näinud ühtki maitseainet ette (nende ülesanne on kastme õlule jäetud), lisasin siiski ka veidike ürdisoola, pipart, tšillit ja pastamaitseainet.

Peale sobivad imehästi röstitud seesamiseemned!

Salatikoguseid võib muidugi ka muuta- mõnd komponenti rohkem, mõnd vähem panna ning omalt poolt midagi lisada.


Antud kogusest valmib tore vaagnatäis või paar taldrikutäit salatit
Salati jaoks läheb vaja:

  • 1 kl salatiks sobivat täisterapastat
  • 1 kl keedetud, küpsetatud või grillitud kanaliha
  • 2 õuna või õunakompotti
  • 0,5-1 jääsalatipea (sobib ka hiina kapsas)
  • 2 sl hakitud sellerilehti või varsselleri vart
  • (Sinihallitus- või fetajuustutükikesi)
  • Soola, pipart, tšillit, pastamaitseainet (kellele ainult kastmest piisab, võib maitseained ka täielikult välja jätta)
  • Vajadusel veidi lahjat (siis ei tungi maitse häirivalt tugevalt esile ega muuda salatit liiga soolaseks) sojakastet pasta ja kana peale niristamiseks
Kes sellerisõbrad ei ole, võivad ta välja jätta ning asendada millegagi või kõigiga alljärgnevaist:
  • Kivideta oliivid
  • Ananassitükikesed
  • Keeduporgandirattad
Kastme jaoks:
  • 4 sl (lahjat) majoneesi
  • 1 sl mädarõikahoidist
  • 2 sl tilli
  • Mett
Tegutse nii:
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks, vala üle külma veega, nõruta ja jahuta.
2. Lõika kanaliha kuubikuteks või ribadeks.
3. Koori õunad ning eemalda seemnekojad, lõika suuremateks kuubikuteks. Kui kasutad kompotti, võta välja sama kogus õunu ja haki samuti suuremateks tükkideks. Kompotivedelikku võid hiljem ka kastme valmistamisel kasutada. Sel juhul tuleks majoneesi kogust veidi vähendada ning mesi välja jätta.
4. Sega kastmeained.
5. Pane vaagnale/taldrikule rebitud salatilehtedest padi. Võid üle raputada vähese soola-pipraga.


6. Riputa sellele vaheldumisi pasta, õunatükid, kanaliha ja seller (ning/või oliivid, porgandirattad ja ananassitükid). Võid vahele murendada ka sinihallitus- või fetajuustutükikesi, raputada meelepäraseid maitseaineid ning niristada veidike lahjat sojakastet.


7. Aseta lusikaga kõige peale kastet.
8. Söö iseseisva toiduna.

Kahvel pihku ja salatisse!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...