Tundus väga kilplaslik käitumine, mistõttu paisutasin želatiini hoopistükkis kohe kohvis ning lisasin hiljem kohupiimasegule. Palju lihtsam ja kiirem! Samuti tegin mina tordi 27 cm läbimõõduga vormis ja panin seetõttu ka veidi rohkem kohupiima. Tumeda šokolaadi asendasin piimakaga ning selles suurema osa riivisin koogi sisse, pealeriivimiseks jätsin ainult pisikese riba. Digestiivid põhja jaoks küpsetasin ise ning neidki kasutasin topeltkoguse. Lisangi siia veidi tuunitud suure vormi kohta käivad kogused.
27 cm läbimõõduga vormi jaoks
läheb vaja:
- 300 g digestiivküpsised (need võib mitu-mitu päeva varem valmis teha, muidugi ka hoopis poest osta)
- 100 g võid
- 600 g kohupiimapastat
- 4 dl vahukoort
- 1,5 dl suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 100 g piimašokolaadi
- 1,5 dl kanget musta kohvi
- 4 tl želatiini
1. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
2. Purusta küpsised köögikombainis või tainarulli abil muljudes.
3. Sulata pliidil või ning lisa küpsisepurule.
4. Suru küpsiste ja või segu koogivormi põhja.
6. Sega omavahel kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur.
7. Vahusta vahukoor.
8. Sulata želatiin ja kohv kuumaveevannis või lihtsalt pliidil kausis ning jahuta veidi.
9. Riivi suurem osa šokolaadist ning jäta üks kolmest ruudukesest koosnev riba pealeriivimiseks/ribade tõmbamiseks.
10. Sega šokolaad kohupiimasegu hulka.
12. Kõige lõpuks lisa ka vahukoor ning sega ettevaatlikult läbi.

No comments:
Post a Comment