Antud kogusest saab kaks toredat karaskiketast
Vaja läheb:
- 400 g maitsestamata jogurtit
- 0,5 tl soola
- 1 dl jahu (tore on nt täistera odrajahu, linajahu või nende segu)
- 1 tl söögisoodat
- 3,5 dl suuri eelröstitud (täistera)kaerahelbeid (ei juhtu ka midagi, kui neid eelnevalt mitte röstida)
- 1-2 sl õli
- Lusikatäie nisukliisid
- Vahemere ürdisegu
- Punet (tema sobis karaskiga kohe kuidagi eriliselt hästi)
- Tšillipulbrit
- Küüslaugupipart
- Röstitud sibulahelbeid
1. Lisa jogurtile kaerahelbed ning soola ja söögisoodaga segatud jahu.
2. Viimasena lisa õli.
3. Jaga tainas kaheks ja moodusta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaks lamedat ketast.
4. Vajuta pind tasaseks ning jaga seejärel puust võinoa abil madalate märkjoontega kaheksaks sektoriks.
6. Kõige paremini maitseb karask soojalt nt sulatatud juustu ja tomati/kurgiga! Ürtidega maitsestatud kodujuustuga on ta samuti väga vahva.

No comments:
Post a Comment