Saturday, February 5, 2011

Šampinjonine kalapada

Selle maitsva, tervisliku ja seenerohke kalapaja valmistamisega saab hakkama igaüks!


Pada võib süüa nii riisi, bulguri või kartulite seltsis kui lihtsalt niisama. Viimasel juhul meenutab ta isegi mõnusalt tomatist kalasuppi!


Retsept on pärit Ulrika Davidssoni raamatust "GI kogu perele". Lisasin omalt poolt mõned küüslauguküüned ja väheke mett, asendasin purustatud tomatid tšillise pastaga ning kuna meil creme fraiche'i ei leidu, kasutasin selle asemel hoopiski maitsestamata jogurtit.

Vaja läheb:

  • 600 g valge kala fileed
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 paprika
  • 12 värsket šampinjoni
  • Õli/võid praadimiseks
  • 1 (kala)puljongikuubik
  • 1 kl tomatipastat (nt tšilli ja sibulaga) või purk purustatud tomateid
  • 1 kl maitsestamata jogurtit (kes rammusamat hautist soovib, võib hapukoorega asendada)
  • Soola, pipart
  • 1 tl mett- kui hautis liiga hapukas tundub
Hautis valmib nii:
1. Koori ja haki sibul, lõika paprika kuubikuteks ja viiluta pestud šampinjonid.
2. Lõika kala paraja suurusega tükkideks.


3. Pruunista sibul ja küüslauk väheses õlis/võis.
4. Lisa paprika ja seened ning soovi korral ka veidike vett- siis ei tõmbu seened nii pisikeseks kokku.

5. Hauta neid mõni aeg ning kui sa ei kasuta wok- või kastmepanni, kalla hautatud tegelased potti/kastrulisse ning aseta uuesti tulele.
6. Lisa puljongikuubik, purustatud tomatid/tomatipasta ja maitsestamata jogurt, keeda 10 min. Kui soovid paksemat kastmetaolist massi, võid lisada paar supilusikatäit täisteranisujahu, seejuures hästi segades.
7. Lisa kalatükid ja keeda veel 3-4 min.


8. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa soovi korral veidi mett.
9. Serveeri pruuni riisi või muu meelepärasega.

Seen on tore! Kalast ja tomatist rääkimata. :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...