Saturday, February 19, 2011

Peedi-kruubipätsikesed väikese šampinjoniga

Ilusad ja tervislikud kruubi-peedipätsikesed valmivad vähese vaevaga ning on maitsvad nii kuumalt kui külmalt!


Pätsikesed sobivad söömiseks nii iseseisva toiduna kui, jättes kana/hakkliha välja, ka lihatoidu kõrvale.


Retsept on pärit Aive Luigela uhiuuest suurepärasest "Tervise kokraamatust". Tegin ka pisikesed muudatused, asendades hakkliha grillkanatükikestega ning lisades veidi šampinjone. Mõlemad sobisid suurepäraselt!


Kohupiima asemel haarasin kõrvale hoopiski kodujuustu, kuna olen temast viimasel ajal täiesti kohutavas sõltuvuses. :P

Antud kogusest valmib u 15 pätsikest
Vaja läheb:
  • 2 keskmist keedetud või ahjus küpsetatud peeti
  • 1,5 kl keedetud odrakruupe
  • 200 g pisikeseks tükeldatud grill- või ahjukana/hakkliha
  • 2 sibulat
  • Peotäis värskeid šampinjone (võib ka välja jätta)
  • 1-2 muna
  • 2 sl täisterajahu (või 1 sl täisterajahu + 1 sl kaerakliisid)
  • Õli
  • Soola, pipart, (jahvatatud tšillit)
Kastmeks:
  • 200 g majoraani, tüümiani või punega segatud teralist kohupiima, kodujuustu, jogurtit või keefiri
Pätsike valmib nii:
1.
Hauta sibul koos seentega pannil õlis läbi. Lisa lõpu eel ka väikeseks tükeldatud grill- või ahjukana. Kui kasutad hakkliha, hauta seda samuti koos sibula ja seentega.

2.
Riivi peedid ja sega need kruupide, lahtiklopitud muna, sibula-kana/hakkliha-šampinjonisegu, jahu ja maitseainetega.

3.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri õliga.

4.
Tõsta lusika või käte abil valmistad väikesed pätsikesed plaadile ja küpseta 225-250 kraadi juures u 10 min.



5. Sega kastmeks hakitud maitsetaimed kohupiima, kodujuustu või jogurtiga. Kodujuust sobib väga hästi ka ilma maitsetaimedeta!
6. Söö pätsikesi kuumalt külma kastmega. Nad on väga maitsvad ka jahtunult ning säilivad külmkapis kenasti mitu päeva.

Elagu "Tervise kokaraamat"! :)

2 comments:

Anonymous said...

Tere!

Kui jätta välja igasugune liha, kas siis tuleks selle 200g arvelt midagi muud juurde panna või..kardan et see konsistents kannatab?

Ette tänades,
Mari

Kata said...

Tere-tere!

Ma arvan, et liha asemel tuleks siis lihtsalt veidi rohkem kruupe või keedupeeti panna, ei usu, et konsistents seetõttu eriti kannatab, kuna ka ahjukanatükikesed (mida mina kasutasin) ei olnud eriti "siduv" materjal.

Kannatada võib sel juhul minu arvates ainult maitse :)

Mingit konkreetset lihavaba asendusmaterjali paraku välja pakkuda ei oska.

Edu!

Kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...