Teiseks - tunduvalt vähem võid ja kolmandaks - mitte killukestki liha/pekki. Pasteet sulab suus, valmib imelihtsalt ning kõik söövad suurima rõõmuga!
Eriti hästi maitseb koduküpsetatud täisteraleival, millele on määritud kiht imelist õunasinepit ning kõige otsa laotud marineeritud kurgi viilud. Pasteet maitseb fantastiliselt ka porgandikaraski peal ning sobib suurepäraselt sibulamoosiga.
Vaja läheb:
- 700 g maksa
- 3 suurt porgandit
- 40 g võid + osa praadimiseks
- Veidi sidrunimahla
- Tsipake riivitud muskaati
- 2 tl soola (soovi korral veidi rohkem/vähem)
- Pipart
Pasteet valmib nii:
1. Tükelda maks.
2. Haki sibul ja lõika porgand ratasteks.
3. Viska kogu tükeldatud kraam pannile ning pruunista kiirelt võis või kookosõlis.
4. Lisa veidi vett ja hauta, kuni porgand on pehme (40-50 min). Lisa vahepeal vett.
5. Lase veidi jahtuda ning aja kõik ained läbi hakklihamasina.
6. Lisa või ning kuumuta massi veel korraks pliidil. Seni, kuni või sulab.
7. Lisa maitseained ning sidrunimahl.
8. Pista osa pasteeti soojalt nahka! Siis on ta minu arvates kõige-kõige maitsvam! Jahtunult säilita külmikus.
Sõltuvusttekitav kooslus!

2 comments:
Tere!
Millist maksa soovitate kasutada, sea- või veise?
Parimat, Mari
Tere-tere!
Meie oleme tavaliselt seamaksa kasutanud, veise omaga kogemused puuduvad, mis muidugi ei välista seda, et temast samuti väga hea pasteedi saab :)
Kata
Post a Comment