Wednesday, August 24, 2011

Puravikuomlett

Isa saabus nädalavahetusel metsast suure kotitäie puravikega.


Ema: "Kata, mis me teeme nendega?" Kata: "Puravikuomletti!". Mõeldud, tehtud. Kõigile maitses üliväga! Omlett on parim külmalt.


Kes soovib, võib puravikud ka kukeseentega asendada. Seenevaenlased võivad aga lihtsalt kabatšokiomleti valmistada. Väga hea on ka suvikõrvitsa ja grill- või ahjukana kooslus!

Vaja läheb:
  • Värskeid puravikke
  • 10 muna
  • 1 sibul
  • 200-300 g suvikõrvitsat
  • 1 dl vett
  • 1,2-1,5 tl meresoola
  • Pipart
  • (Röstitud-jahvatatud linaseemneid)

Omlett valmib nii:

1.
Puhasta puravikud ning haki väiksemateks tükkideks. Hauta pannil väikeses võis kaane all seni, kuni seentest eraldunud mahl on kadunud ja seened pehmed (mõnikümmend minutit). Lisa veidi soola. Lase seentel jahtuda.
2.
Klopi munad veega lahti, lisa pisikeseks hakitud sibul, kuubikuteks tükeldatud suvikõrvits ja seened. Mõned seened ja kõrvitsakuubikud aseta küpsetusvormi põhja. Maitsesta munasegu soola ja pipraga.


3. Kalla segu õliga määritud ümmargusse vormi.


4.
Küpseta 200-250 kraadi juures seni, kuni muna on hüübinud ning omlett pealt pruunikas. Selleks kulub, olenevalt ahjust, 30 min kuni 1 tund.



5. Söö omletti jahtunult värskete köögiviljade või neist valmistatud salati seltsis!

Ruttu seenejahile!

2 comments:

puru said...

Otsisin tegelikult midagi peedist ja lillkapsast, ei leidnud, aga jäin muid asju lugema - kõht läks selle peale kole tühjaks :) Sain palju toredaid ideid, aitüma.
Peedi ja lillkapsaga proovin äkki nii, et lisan jämedalt riivitud toore peedi pruunistatud hakklihale (ma ei arva, et hakkliha pole tervislik, eriti loomalihast), hautan läbi ja serveerin koos hautatud lillkapsaga - eri värvid kenasti eraldi, nagu mu laudkond nõuab.

Kata said...

Ma arvan, et see on väga tore idee. Kindlasti hästi maitsev!

Eriti arvestades, et praegu saadaval olevad värsked kodumaised lillkapsad ja peedid on mõnusalt mahlased ja magusad ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...