Wednesday, December 7, 2011

Ingveriküpsised

Ingveriküpsised täidavad terve elamise imelise piparkoogilõhnaga. Nad on maitseltki väga piparkoogilikud ja sulavad suus!



Retsept on pärit siit. Tavalise nisujahu asemel kasutasin suures osas täisteranisujahu.
Antud kogusest valmib u 25 küpsist

Vaja läheb:

  • 2,25 kl (280 g) nisujahu (suurem osa täistera, veidi ka tavalist)
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
  • 0,25 tl soola
  • (Jahvatatud kardemoni!)
  • 165 g võid
  • 1 kl (200 g) suhkrut
  • 1 muna
  • 60 ml mett/suhkrusiirupit
  • 1 sl vett
  • 2 sl suhkrut (mina kasutasin segu rafineerimata roo- ja vaniljesuhkrust)
Küpsised valmivad nii:
  1. Vahusta toasoe või suhkruga.
  2. Lisa muna, vesi ja mesi/siirup.
  3. Ühenda omavahel jahu, ingver, kaneel, nelk, küpsetuspulber, sool (ja kardemon) ning ühenda kaks segu.
  4. Tõsta tainas tunnikeseks külmkappi.
  5. Vormi pallikesed, veereta suhkrus, aseta u 5 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta veidi lamedamaks.
  6. Küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus kümmekond minutit.
  7. Lase küpsistel mõned minutid ahjuplaadil jahtuda ning tõsta taldrikule ja lase täielikult jahtuda. Nad lähevad seistes ka tunduvalt kõvemaks (aga ei murra hambaid, sulavad suus).


Päeval fotomodell, öösel sussiekspert :)

Saturday, December 3, 2011

Pastaomlett

Täisterapasta tõttu on see omlett tavalisest veel toitvam. Kes soovib, võib paprika ja kõrvitsa asemel muid köögivilju kasutada (nt herned teevad omleti toredalt magusaks!), kuid sel kujul oli ta äärmiselt maitsev.



Vaja läheb:

  • 1 kl täisterapastat
  • 4-5 muna
  • 0,5 dl vee-piimasegu
  • 0,6 tl soola
  • Pipart
  • 1 väike paprika
  • Mõned (suvi)kõrvitsatükid
  • 3-4 paksemat singiviilu
Omlett valmib nii:
  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks.
  2. Klopi munad vee-piimaseguga lahti, lisa sool, pipart, tükeldatud paprika, sink ja kõrvits ning veidi jahtunud pasta.
  3. Kalla väiksesse rasvainega määritud vormi ning küpseta 225 kraadi juures seni, kuni munad on hüübinud ja omlett pealt kuldkollane.
  4. Lase omletil mõnikümmend minutit või täielikult jahtuda ning asu sööma!

Serveeri toorsalati või mõne vahva hoidise seltsis ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...