Thursday, June 30, 2011

Rabarberi-odrajahuvaht

Täisteraodrajahust rabarberivaht on tore, tervislik, lihtne ja suvine! Sobib hästi nii magustoiduks kui lihtsalt hommikusöögiks!



Rabarberitükke võib retseptis antust isegi rohkem panna, siis on nende maitset paremini tunda.


Vahu võib samamoodi valmistada ka mõne teise marja- või puuviljamahlaga. Miks mitte hoopis maasikatega?!


Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust". Lisasin omalt poolt röstitud-jahvatatud linaseemneid ja rabarberi sõpra kaneeli.

Vaja läheb:
  • 1 kl või rohkem rabarberitükke või 0,75 kl rabarberimahla
  • 0,25-0,5 kl (rafineerimata roo)suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 kl täisteraodrajahu
  • 1,5 kl vett
  • (Kaneeli, röstitud-jahvatatud linaseemneid)

Vaht valmib nii:
1. Aja vesi keema, lisa rabarberitükid või -mahl ja suhkur.
2. Lase keema tõusta ja lisa veega segatud jahu. Võid jahu ka sõristada, samal ajal hoogsalt (vispliga) segades, et väga palju tükke sisse ei jä
äks. Mõned jäävad nagunii, aga mulle nad just meeldisid! :)
3.
Keeda mõned minutid, jahuta täielikult.


4.
Sega pudru hulka mõned röstitud-jahvatatud linaseemned ja kaneeli ning vahusta.
5. Söö piima seltsis.

Kaunista koduaiast nopitud maasikatega :)

Monday, June 27, 2011

Ruudukook

Täisterajahust ülilihtsa ja -odava ruudukoogi käskis ema mul tema lemmikute varasalve paigutada. Tänaseks antigi kohe uus koogitellimus sisse. :)



Ka isa ja Paul olid väga vaimustunud, nii et tuleb taaskord tunnistada, et lihtsuses peitub võlu!

Ruudikoogi jaoks võib kasutusele võtta ükskõik millise keldririiulil purgis nukrutseva moosi. Mina kasutasin ülimagusat õuna-kõrvitsamoosi. Sobis suurepäraselt!

Kellele ainult moosist väheks jääb, siis arvan, et tema seltsi sobiks hästi ka toru kohupiimapastat.

Retsept on pärit "Nutika perenaise kokaraamatu" kaante vahelt, kuid võtsin jälle kasutusele täisterajahu, lisasin ka kaneeli ja riivitud sidrunikoort.

Antud kogused sobivad u 35x30 cm suurusele ahjuvormile

Vaja läheb:

  • 150 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1,5 kl täisteranisujahu
  • 0,5 kl nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 purk (o,5l) paksu moosi
  • (1 sidruni riivitud koor)
  • (Kaneeli, kardemoni)

Kook valmib nii:

1.
Vahusta toasoe või suhkruga.

2.
Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates.

3.
Lisa küpsetuspulbriga segatud jahud ning riivitud sidrunikoor. Soovi korral ka kardemon.
Sega ühtlaseks tainaks.
4. Suru u 2/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ning kata moosiga. Puista peale kaneeli.
5. Veereta ülejäänud tainast käte vahel peenikesed rullid ja moodusta neist koogile ruudustik.
6. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 (minul kulus lausa 45) minutit, kuni kook on kuldkollane Võid lõpus ahju paariks minutiks altküpsetuse režiimile keerata, siis läheb põhi kergelt krõbedaks.

Kook on maitsvaim jahtunult!



Friday, June 24, 2011

Täistera-rabarberikook kohupiima ja vahukoorega

Leiutasin selle toreda rabarberikoogi jaanipäeva puhuks- maale tuli ju midagi külakostiks kaasa haarata. Taldrikud tehti kiidusõnade saatel tühjaks ning paluti kohe uusi tükikesi! :)



Biskviit on tervislikust täisterajahust ning täidiseks on koduaiast nopitud ning viie minutiga moosiks keedetud rabarber! Seltsiks väike kaneel, kohupiim ja rohkelt vahukoort!


Kuigi koogi valmistamisprotsessi kirjeldus on üsna pikk, ei tasuks end sellest hirmutada lasta- tegemist on väga lihtsasti valmiva hõrgutisega!


Koogi täpilisuses võib süüdistada ülikasulikke, supertoiduainete alla kvalifitseeruvaid goji marju!


Antud kogusest valmib u 20x40 cm ehk poole suure ahjuplaadi mõõtu kook
Biskviitpõhja jaoks läheb vaja:
  • 7 muna
  • 7 sl suhkrut
  • 7 sl täisteranisujahu (kerkimise huvides võib siiski 1 sl tavalist nisujahu ka panna)
  • 3-4 sl vett
Täidise ja katte jaoks:
  • 500 g rabarberit
  • 2 dl suhkrut
  • Vanillisuhkrut
  • 400 ml 35% rõõska koort
  • 400 g kohupiimapastat (rosinatega on tore)
  • Suhkrut maitsestamiseks
  • Kaneeli
Kaunistuseks:
  • Tükeldatud goji marju, maasikaid, vaarikaid vms
  • Piparmündilehekesi

Biskviit valmib nii:

1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
2. Kinnita mikser vahustusnõu külge selle seadeldisega, mille nime ma endiselt päris täpselt ei tea, kuid mis teda seal kenasti paigal hoiab, et ei peaks 10 minutit miksril enda käes suriseda laskma.
3. Löö munad vahustusnõusse.
4. Lisa kogu suhkur.
5. Vahusta mune kõige tugevama kiiruse juures seni, kuni lusikavarrega tõstes vahust kõva tipp jääb. See võtab umbkaudu 10 minutit või isegi veidi rohkem.
6. Keera vahustuskiirus veidi madalamaks ja lisa lusikatäite kaupa vesi.
7. Lisa ka jahu, puistades teda ettevaatlikult mikserduskonksude juurde, et ta kohe kenasti tainasse seguneks.
8. Kui kogu jahu on lisatud, eemalda mikserduskauss ning kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt laiali.

9. Küpseta 10-15 min, kuni biskviit on helepruun.
10. Tõsta ahjust ja lase täielikult jahtuda, kuid kümmekond minutit pärast ahjust võtmist võid biskviidi servad ettevaatlikult küpsetuspaberi küljest lahti aidata.

Rabarberikeedis:
1. Koori ja tükelda rabarber ning aseta koos suhkru ja vanillisuhkruga potti või kastmepannile. Keeda segades 5-10 min ehk seni, kuni rabarberitükid on kergelt lagunenud.
 2. Lase keedisel täielikult jahtuda.

Kook valmib nii:
1. Kui kasutad maitsestamata kohupiimapastat, sega sellele hulka meelepärane kogus suhkrut.
2. Vahusta koor samuti meelepärase hulga suhkruga (osa tavalist, osa vanillisuhkrut).
3. Lõika biskviit keskelt pooleks ning eemalda ettevaatlikult küpsetuspaberi küljest.
4. Tõsta üks pool alusele või kandikule ning määri peale rabarberikeedise paksem osa (ülejäänud vedelikuga saab ülemist kihti immutada). Raputa peale kaneeli.
5. Määri keedise peale kohupiimakreem.
6. Aseta kohupiima peale teine biskviidikiht, immuta keedisevedelikuga ning kata nii koogi küljed kui pealne vahukoorega.
7. Kaunista pisikeseks tükeldatud goji marjade, värskete maasikate või vaarikatega ning piparmündilehtedega.
8. Lase koogil järgmise päevani seista ja imbuda.

Lõika tükkideks ning asu maiustama!



Wednesday, June 22, 2011

Soolapähkliküpsised

Magusa ja soolase kooslus on imetabane!


Valmistasin soolapähkliküpsised isale sünnipäevaks ning nad maitsesid nii päevakangelasele kui ülejäänud sööjatele väga!


Mina kasutasin maapähkleid, kuid ka india pähklid pidavat küpsistesse ülimalt hästi sobima!


Retsept on pärit raamatust "The Great Big Cookie Book". Asendasin pool valget jahu täisteranisujahuga.


Umbes 35 küpsist
Vaja läheb:
  • 1,5 kl nisujahu (pool tavalist, pool täistera)
  • 1/4 tl söögisoodat
  • 115 g võid
  • 1,5 kl suhkrut (parim on rafineerimata roosuhkur)
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 kl (u 110 g) soolatud maapähkleid/india pähkleid

Küpsised valmivad nii:
1. Sega (sõelu) kokku jahud ja sooda.
2. Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja vaniljeekstrakt. Lõpuks ka soodaga segatud jahud.
3. Lisa maapähklid ning sõtku ühtlane tainas.


4. Tõsta teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud plaadile väikesed kuhjakesed (u 5 cm vahedega) ning vajuta lamedaks. Riputa peale veidi suhkrut ja suru kergelt tainasse.


5. Küpseta 200-kraadises ahjus kümmekond minutit. Lase küpsistel paar minutit plaadil olla, tõsta taldrikule ning lase täielikult jahtuda.


6. Rõõmsat krõmpsutamist!

Krõmps-krõmps

Soolapähkliküpsised südamevallutajatest šokolaadi-metsapäkliküpsistega sõbrustamas :)

Sunday, June 19, 2011

Suitsulõhesalat

Suitsulõhesalat viib keele alla! Ausalt ka!


Lisaks on teda väga lihtne valmistada ning komponentidesse ja kogustesse saab väga loominguliselt suhtuda, kasutades värsket koduaias leiduvat kraami!


Jagan salatiretsepti sellisel kujul, milliseks ma ta emaga koostöös kombineerisin.


Idee on pärit juunikuu Oma Maitsest, kuid, nagu mainitud, suhtusime kogustesse ja komponentidesse väga loominguliselt.


Kahele
Vaja läheb:
  • Lehtsalatit vm peenral leiduvat rohelist
  • 2 (värsket) keedkartulit (kes soovib, võib need enne grillil soojaks lasta- nii saavad kartulid ekstramaitsvad)
  • 1 pirn ja/või avokaado
  • 2-3 keedumuna
  • 5 rohelise sibula vart
  • Kuumsuitsulõhet (300g lõheribi küljest nopitust sai paraja portsu)
  • U 100 g keedetud rohelisi ube
  • Paprikaviile
Kastmekomponente võib enda maitse järgi vajadusel veidi rohkem või vähem panna
Kaste:
  • 2 tl sinepit
  • 1-2 tl vedelat mett
  • 2 sl riisiveini- või siidriäädikat
  • 4 sl külmpressitud oliiviõli
  • Meresoola, pipart
Serveerimiseks:
  • Röstitud jahvatatud linaseemneid, päevalille- ja kõrvitsaseemneid vms serveerimiseks

Salat valmib nii:

1. Haara suured taldrikud. Sega valmis kaste.

2. Lao taldrikule alumiseks kihiks värskelt peenralt nopitud salatilehed.

3. Haki sinna peale keedetud värske kartul, pirn ja/või avokaado ning rohelised oad. Kuhja peale suitsulõhetükikesed.
4. Lõika keedumuna sektoriteks ning aseta samuti taldrikule.
5. Aseta peale ka paprikaviilud ning hakitud roheline sibul.
6. Puista üle rohkete seemnete ning kalla peale rohkelt eelnevalt kokkuseatud kastet.

7. Parimat isu!

Veidi pehmeks jäänud rebuga (6-7 min keenud) munad on maitsvaimad! :P

Friday, June 17, 2011

Porgandi-õunasalat

Porgandi-õunasalat on kõige lihtsam, mahlasem ja maitsvam salat, mida valmistan järjepidevalt! Sobib iga roa seltsi!


Avastasin, et kui salatisse lisaks meele ja sörtsukesele oliiviõlile (et porgandis peituv rasvlahustuv A-vitamiin ikka korralikult kätte saada) ka veidi ülitervislikku ja suurepärase maitsega kookosõli lisada, on lõpptulemus kohe eriti imetabane!


Vaja läheb:
  • 5 porgandit
  • 2 õuna
  • 0,5 suure sidruni mahl
  • 1 sl mett
  • 1 tl külmpressitud oliiviõli
  • 1-2 tl külmpressitud kookosõli
  • (Kookosõli puudusel võib loomulikult ka ainult oliiviõli kasutada, kuid teda ei tasu liiga palju panna, muidu jääb maitse liialt domineerima)

Salat valmib nii:
1. Riivi porgand peenikeselt, kooritud õun jämedalt.
2. Pigista hulka sidrunimahl, lisa mesi ja õlid ning sega hästi läbi. Mina teen seda tavaliselt käte abil, kuna siis tulevad mahlad eriti hästi välja.
3. Lase salatil mõned tunnid külmas seista ning söö prae kõrvale või lihtsalt niisama! Säilita külmkapis.

Tahmanägu-Lamps A-vitamiini jahil :)

Wednesday, June 15, 2011

Tervislik rabarberi-kohupiimakook

Selle kohupiimase rabarberikoogi põhi on täielikult täisterajahust, seltsiks ka veidi täisterarukkihelbeid.


Kook maitseb hästi tee või kohvi kõrval ning vaniljejäätise seltsis. Ema arvas, et suurepärase magustoidu saaks ka siis, kui koogitükk kisselliga üle kallata! Parim on küpsetis mõned päevad pärast valmistamist.


Retseptis ette nähtud kogusest valmis VÄGA PAKS põhi, mistõttu vähendasin teda siia üles kirjutatud juhendis poole võrra.


Kohupiima võib julgelt rohkem lisada, kui retsept ette näeb!


Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust". Nagu mainitud, vähendasin põhja kogust poole võrra. Sama tegin ka suhkruga. Lisaks suurendasin veidi rabarberi hulka ning lisasin kaneeli.

Põhja jaoks läheb vaja:

  • 0,5 kl täisterarukkihelbeid
  • 1,5 kl täisteranisu- või kaerajahu (kaerajahu tasub panna ainult väike kogus, kuna ta kipub küpsetistele mõrkjat maitset andma)
  • 1/3 kl suhkrut
  • 50 g võid
  • 3 sl hapukoort
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
Katteks:
  • 3-4 kl värskeid või sügavkülmutatud rabarberitükke
  • 400 g (vähemalt, võib ka rohkem!) kohupiima
  • 3 sl hapukoort
  • 0,5-1 kl suhkrut
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 1-2 tl kaneeli
  • 3 muna
  • Purustatud seemneid või pähkleid
  • Kookoshelbeid
  • (1-2 sl tärklist)- muudab kohupiimamassi tihkeks ja veidi tarretunuks, ehk isegi liiga tihkeks, seetõttu soovitaksin tärklise pigem välja jätta

Kook valmib nii:
1. Hõõru pehme või ja hapukoor suhkruga, sega ükshaaval juurde munad.
2. Sega hulka vanillisuhkru ja küpsetuspulbriga segatud helbed ning jahu.
3. Lase taignal 1h külmkapis seista.
4. Laota tainas ühtlasel lahtikäivasse küpsetusvormi (mille põhi on küpsetuspaberiga kaetud) või ahjuplaadile ja pane 240 kraadi juurde 10 min eelküpsema.


5.
Sega katte jaoks kohupiim (tärklise,) suhkru, hapukoore ja munakollasega.
6. Vahusta valged tugevaks vahuks ja sega kohupiimasegusse.
7. Kata sellega eelküpsetatud põhi, laota peale ingverpulbri ja kaneeliga segatud rabarberitükid ja raputa peale purustatud seemneid, pähkleid ja kookoshelbeid.


8. Küpseta 200 kraadi juures u 30 min. Et põhi krõbedam jääks, võid ahju lõpus korraks ka altküpsetuse režiimile keerata.
9. Lase koogil vähemalt pool päeva külmas jahtuda. Küpsetis läheb seistes aina paremaks!

Rabarberis on rohkelt C-vitamiini ja kaaliumi. Lisaks veel B-rühma vitamiine, kaltsiumi, fosforit ja rauda!

Monday, June 13, 2011

Sinihallitusjuustune broilerifileesalat

Panin selle viinamarjade, kurgi ja porgandiga hallitusjuustumaitselise kana-riisisalati eelmisel nädalavahetusel kodus leiduvast kokku ning kuna ta tuli niivõrd maitsev, otsustasin resepti avalikustada- ehk soovib keegi veel järele proovida.


Rabarberikaste on minu arvates täielik imemögin, mis sobib absoluutselt igale poole (ka kanasalatisse)! Viimane eelmisel aastal valmistatud purgike saabki kohe otsa, nii et peab ruttu uuesti keetma asuma!


Vaja läheb:
  • 350 g broilerifileed
  • Kookos- või oliiviõli praadimiseks
  • 1,5-2 kl keedetud pruuni riisi
  • 1 pikk värske kurk
  • 1-2 väikest porgandit
  • 200 g kivideta viinamarju
  • 50 või rohkem g sinihallitusjuustu
  • 2 sl rabarberikastet (vm magusvürtsikat kastet)
  • 2 sl külmpressitud oliiviõli
  • 4-5 sl sidrunimahla
  • Rohkelt rohelist sibulat (ja muud meelepärast maitserohelist)
  • Mere- või ürdisoola, pipart
  • Röstitud seemneid pealepuistamiseks (jahvatatud linaseemned, seesamiseemned, päevalille- ja kõrvitsaseemned)
  • Lahjat sojakastet serveerimiseks (soovi korral)

Salat valmib nii:

1. Tükelda broilerifilee ning kuumuta kookos- või oliiviõlis, kuni roosa värv on kadunud ning fileetükid küpsed. Maitsesta mere- või ürdisoola ning pipraga.
2. Lõika värske kurg väikesteks kangideks, riivi porgand peenikeseks, lõika viinamarjad neljaks.


3. Murenda hulka sinihallitusjuust. Lõigu hulka roheline sibul, lisa kanatükid.


4. Sega kokku rabarberikaste, oliivõli ning sidrunimahl.
5. Kalla kaste salatile, sega kõik komponendid läbi, maitse ja lisa vajadusel veel soola-pipart või rabarberikastet.


6. Lase salatil vähemalt 3-4 tundi või järgmise päevani külmas maitsestuda.

Söömisel puista salat üle suure hulga seemnetega ning nirista peale veidi lahjat sojakastet :)

Saturday, June 11, 2011

Krevetivokk

Krevetivokk on magus ja porgandine ning rabarberikaste sobib temasse kohe eriti suurepäraselt!


Senimaani ei olnud pastinaak minus suurt vaimustust tekitada jõudnud, kuid krevetivokis mekkis ta küll väga hästi!


Vokk meenutas mulle väga plovi, kuid on oma komponentidelt märksa-märksa tervislikum!


Retsept on pärit 2008. a septembri Oma Maitsest.

Vaja läheb:
  • 200 g pruuni riisi
  • 1 sl õli (soovitatavalt kookos- või oliiviõli, kuid sobib ka nt päevalille- või rapsiõli)
  • Väike jupp ingverit või 2-3 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 1 pastinaak (u 150 g)
  • 2 sl või rohkem mõnd magusvürtsikat kastet (mina kasutasin rabarberikastet ja Worcestershire'it, kuid sobib ka nt retseptis soovitatud hoisin-kaste)
  • 125 ml vett
  • 200 g krevette
  • Röstitud seesamiseemneid
  • Rohelist sibulat
  • (Ürdisoola, pipart)

Krevetivokk valmib nii:

1.
Keeda riis pehmeks, nõruta ja jahuta külma vee all.
2.
Vala tulisele vokkpannile õli ja prae selles riivitud ingver või pressitud küüslauk.
3.
Lisa ribadeks lõigatud porgandid, magusvürtsikas kaste ja vesi. Kata roog kaanega ning lase suurel kuumusel podiseda, kuni porgand on poolpehme. Kes soovib, võib, nagu mina tegin, porgandi ja pastinaagi hoopis eelnevalt eraldi läbi keeta (ja hiljem vee lisamata jätta), kuna porgand keeb üldjuhul väga kaua- negatiivne on seejuures fakt, et osa vitamiine jääb keeduvette.


4. Pane hulka ka pastinaagiribad ja küpseta ilma kaaneta veel u 5 min.
5.
Lisa riis ja hauta toitu seni, kuni riis on läbikuumenenud.
6.
Tõsta juurde krevetid, kuumuta veel paar minutit.


7.
Serveeri rohke rohelise sibula ja seesamiseemnetega ülapuistatult!

Lammas pistis rooga sõra abil, kuid inimloomad võivad kahvli või pulgad käiku lasta :)

Thursday, June 9, 2011

Täistera-minipitsad ja tomatiplödi

Mul on alati mõni pitsatainapallike sügavkülmas. Kui suureks vaaritamiseks aega või tahtmist ei jätku, on väga mugav mõni neist sulama võtta, lahti rullida, meelepäraste komponentidega katta, 7-10 minutiks 250 kraadisesse ahju visata ning ongi suurepärane lõuna- või õhtusöök valmis!



Retseptid (nii pitsa kui tomatiplödi oma) on pärit 2010. a oktoobri Eesti Naisest ning autori väitel on tegemist õige Itaalia pitsapõhja retseptiga. Mina asendasin tavalise nisujahu muidugi täisteraga ning tegin väikesi muudatusi ka valmistamisprotsessis, kuid üldpõhimõte jäi samaks.



See retsept sobib eelkõige neile, kellele meeldib hästi õhuke pitsapõhi. Mulle sümpatiseerib ta väga- tegemist ei ole niivõrd "raske" ja süsivesikuterohke ampsuga kui Eestis armastatud paksu valgest nisujahust põhja kasutades ning võib valmistada mitu-mitu erineva kattega pitsat!


Kuna iga pitsa tuleb erineva kujuga, on nende rullimine ja katmine lõbus ühistegevus, mille võib ette võtta koos laste, sõprade, vanemate, vanavanamate, sugulaste või kellega iganes! :)



Pitsakatteks võib kasutada seda, mida hing ihkab ning mis parasjagu külmkapist vastu vaatab: tomat, paprika, pirn, õun, palsamiäädikaga hautatud sibul ja porgand, riivitud peet, oliivid, ananass, seened, vürtsikilu, krevetid, tuunikala, kanatükid jne jne. Kõige otsa loomulikult kuhi meelepärast juustu!


Alumiseks kihiks võiks määrida kas allpool välja toodud spetsiaalselt valmistatud imemaitsvat tomatikastet või mõnd keldririiulilt vastu vaatavat hoidist, nt rabarberikastet.

Mina sain antud kogusest 15 pallikest
Vaja läheb:
  • U 3-4 kl (5 dl) täisteranisujahu, soovitatavalt speltat (millest väike osa võib olla ka täisterakaerajahu, kaerakliid ja/või röstitud jahvatatud linaseemned)
  • 20 g pärmi
  • 0,25 dl oliiviõli
  • 0,5 sl peenikest meresoola
  • 1 tl pruuni suhkrut/mett
  • 3 dl sooja vett
Pitsatainas valmib nii:
1.
Kalla kausi põhja soe vesi, lahusta selles pärm. Lisa ka suhkur/mesi, sool ja õli. Sega läbi.
2.
Lisa vähehaaval jahu(d). Alguses sega puulusikaga, lõpus sõtku kätega. Tee seda seni, kuni tainas käte küljest lahti lööb, kuid on endiselt elastne.
3.
Vormi tainast pall, riputa pinnale veidi jahu ning aseta rätikuga kaetult sooja kohta kerkima seniks, kuni tainas on 2-3 korda suuremaks kerkinud. Selleks kulub umbes tund-poolteist.


4. Vajuta tainast õhk välja ning tee üht alljärgnevaist:
1)
Rulli endale meelepärane kogus jahusel laual pitsatainaks, kata meelepäraste komponentidega ning küpseta valmis (250 kraadi juures 7-10 min)


2) Kui kohe rullimiseks ei lähe, vormi tainast parajad pätsikesed ning mässi toidukilesse. Tõsta pätsikesed külmikusse, lase neil seal vähemalt 8 tundi seista ning pista siis sügavkülma. Kuulujutud väidavad, et tainas võikski enne rullimist just nii kaua külmas seista, kuna siis on võimalik teda eriti õhukeseks rullida.


3) Muidugi võib ka osa tainast kohe pitsaks küpsetada ning osa külmikusse ja hiljem sügavkülma pista.


Antud kogusest valmib u 1kl (2,5 dl) kastet
Pitsakastme jaoks läheb vaja:
  • 400 g purustatud tomateid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 väike sibul
  • Peotäis värsket basiilikut
  • 1 tl rafineerimata roosuhkrut
  • Meresoola ja pipart maitse järgi
  • (Tšillit)
  • Oliiviõli
Plödi valmib nii:
1.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Klaasista oliiviõlis.

2.
Lisa purustatud tomatid, suhkur, sool ja pipar. Kes soovib, ka tšilli.



3. Keeda nõrgal tulel 15-20 min, kuni segu on piisavalt paks.
4.
Lisa lõpuks ka hakitud basiilik.



5. Lase segul jahtuda ning kasuta pitsa alumise kihina.

Tomatiplödi sobib väga hästi ka pastaga ning lihtsalt ketšupi asemel kasutamiseks ning teda võib väga edukalt külmutada!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...